Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

2 december 2013 | 17:01

"Sin City" och "The Mist" blir TV-serier

The Weinstein Company, ägt av bröderna Harvey och Bob, har siktet inställt på TV och tänker förvandla ett antal av sina filmtitlar till TV-serier.

Bröderna har stått som producenter bakom en lång, lång rad av högprofilerade filmer (och även realityserier som "Project Runway" och "Mob Wives") från "Sagan om ringen"-trilogin via "Pulp Fiction" till "Django Unchained".

Nu håller de som bäst på att omvandla ett flertal av sina filmer till TV-serier, däribland "Sin City", "The Mist", "Scream" och "Du gör mig galen!".

Än så länge är detaljerna få kring de flesta av projekten men Hitflix kan rapportera att vad det gäller "Sin City" så kommer både Robert Rodriguez (som regisserade filmen från 2005) och "Sin City"-seriebokskaparen Frank Miller vara delaktiga i processen. Tanken är att TV-serien ska vara redo att visas ganska rätt på efter att "Sin City"-uppföljaren "Sin City: A Dame to Die For" har haft premiär nästa år.

När det kommer till "The Mist", Stephen King-filmatiseringen från 2007, så kommer regissören - och högaktuelle "Mob City"-skaparen Frank Darabont ha sin hand även i TV-serien, som är planerad till en tiodelars miniserie.

Dessutom är en pilot på gång till MTV baserad på Wes Cravens "Scream". Det pratas också om en "Du gör mig galen!"-serie, men där finns inte mycket att förtälja ännu.

Därtill görs det en miniserie om de tio budorden där Madonna (!) och Wes Craven nämns som tänkbara regissörer och Netflix har beställt en äventyrsserie om Marco Polo.

Och som om inte det räckte är en fjortondelars dramatisering av Tolstojs klassiker "Krig och fred", en BBC-serie om Helan och Halvan, ett tiodelars historiskt drama baserat på en samling egyptiska dödstexter ("Book of Dead") och en "Entourage"-liknande komedi som löst bygger på kändiskocken Michael Chiarellos liv i startgroparna.

The Weinstein Company har också köpt rättigheterna till den brittiska kriminalserien "Peaky Blinders".

| 2 december 2013 17:01 |