Film

Skribent

Mats Karlsson

22 januari 2015 | 20:00

Simon West gör remake på "The Blob"

"The Expendables 2"-regissören har fått jobbet att göra om skräckklassikern till den moderna biopubliken.
Redan 2009 kom beskedet att man planerade en remake på skräckklassikern "The Blob" och att Rob Zombie ("Halloween") skulle göra den. Nu rapporterar Deadline att Simon West ("The Expendables 2") ska regissera en remake på "The Blob". Om det fortfarande är samma projekt eller ett helt nytt avslöjar inte Deadline.

I originalet från 1958 spelade en ung Steve McQueen huvudrollen. Filmen handlar om ett röd klumpliknande massa som har kraschlandat på Jorden och absorberar människorna den kommer i kontakt med, ju mer den äter desto mer växer den i storlek.

Filmen har redan fått en remake, "The Blob" som kom 1988 och 1972 fick klassikern en uppföljare, "Son of the Blob". De gamla praktiska effekterna som användes i de gamla filmerna är inget som West planerar att använda sig av.

- Med modern CGI kan man verkligen förstå massans potential. Världen jag tänker skapa kommer att bli begriplig och emotionellt tillfredsställande. Det ska bli spännande att få introducera en ikon till en bredare publik och en ny era med fans, säger West.

Inspelningarna startar i sommar.
| 22 januari 2015 20:00 |