Film

Skribent

MovieZine

21 februari 2022 | 09:20

Så blir de nya Beckfilmerna - premiär vintern 2022-2023

Inspelningen av fyra nya Beck-filmer startade nyligen. I de kommande filmerna brottas Martin Beck med interna stridigheter, och barnbarnet Vilhelm hamnar i centrum.
Redan i december kunde MovieZine avslöja att en ny omgång Beckfilmer var beställd av C More. 
 
Nu berättar streamingtjänsten mer om de fyra nya filmerna, som just nu är under inspelning. I de kommande filmerna brottas Martin Beck (Peter Haber) inte bara med allt mer utmanande mordfall utan även interna stridigheter. 
 
Martin Wallström på inspelningen av Beck 47-50.
 
Filmerna 47-50 är en direkt fortsättning där vi lämnade Beckgruppen sist, men polisarbetet får en ny högst intern utmaning som specifikt för Martin Beck också accelererar.
 
Under ledning av Alex Beijer är Beckgruppen densamma; Oskar, Jenny, Ayda, Steinar och Josef. Polisenheten jobbar tight och effektivt ihop, men det finns orosmoln. Har Alex gjort upp med sitt förflutna? Passar Josef in i gruppen? Kan Steinar bidra när de som mest behöver honom? Och den nytillsatta Säpochefen Klas Fredén (Jonas Karlsson) fortsätter dyka upp där han inte ska och lägger sig i utredningar som han inte har med att göra.
 
 
Samtidigt drabbas Martin Beck på ett mer personligt plan när hans barnbarn Vilhelm Beck hamnar mitt i händelsernas centrum. Det är med andra ord dags för Valter Skarsgård att få en större roll.
 
Vilhelm Beck, som precis har börjat sin praktik som patrullerande polis, hamnar direkt i hetluften med ett engagemang som påminner Martin Beck om hans egna unga dagar. Engagemanget verkar ligga i släkten till mamma Ingers förtret.
 
– Det är så kul att få fortsätta utveckla karaktären Vilhelm när han envist följer i sin morfars fotspår in i en allt hårdare och mer brutal samtid, säger Valter Skarsgård i ett pressmeddelande.
 
Kristofer Hivju, Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström och Peter Haber med regissör Pontus Klänge.
 
Beck-serien, som i år firar 25 år, fortsätter att vara en enorm tittarsuccé på C More och TV4 enligt Niva Westlin Dahl, exekutiv producent:
 
– Att Beckfilmerna bara fortsätter att öka i popularitet är helt fantastiskt. Vi ser att en allt yngre målgrupp sluter upp till Beckvärlden vilket är en oerhört positiv trend som vi såklart hoppas håller i sig.
 
Filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. För regin i de fyra nya filmerna står Pontus Klänge och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Peter Arrhenius, Dennis Magnusson, Annika Sandahl, Ronnie Sandahl ("Tigrar") och Johan Bogaeus.
 
"Beck 47: Dödsfällan" släpps julen 2022. "Beck 48: Quid Pro Quo" släpps våren 2023 på C More.
| 21 februari 2022 09:20 |