Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 maj 2012 | 16:55

Så blir biosommaren 2013

Ingen sommar utan uppföljare, påkostade actionspektakel och robotar. Vi smygtittar på nästa års blockbustersäsong.

Superhjältar! Rymdäventyr! Uppföljare! Animerat! Tja, sommarbio-utbudet är sig likt även nästa år. Men i väntan på att årets blockbusters ska invadera biodukarna, kollar vi närmare på hur het 2013 års biosommar egentligen blir.

Här är de 13 höjdpunkterna som vi (hittills) har att se fram emot:

Iron Man 3 - 1 maj 2013

Plåtmannen med de vitsiga kommentarerna möter sitt kanske värsta hot hittills när en superskurk släpper lös ett virus som sprids via nanobots. Var finns Avengers-vännerna när man behöver dem? Ben Kingsley har fått den åtråvärda skurkrollen och i rollistan hittar vi även Guy Pearce, och med lite tur Jessica Chastain.

Star Trek 2 - 17 maj 2013

Förväntningarna är på topp när J.J. Abrams tar USS Enterprise på en ny tur ut i galaxen. Benedict Cumberbatch är bekräftad som skurken Khan, Peter Weller dyker upp i en roll, och givetvis de flesta ur den senaste besättningen.

Baksmällan del 3 - 23 maj 2013

Den tredje och sista delen om Phil, Stu och Alans alkoholpåverkade äventyr. Att de aldrig lär sig? Todd Phillips regisserar även den här gången, och visst kan det finnas en plats åt Mike Tyson igen.

Fast & Furious 6 - 24 maj 2013

Justin Lin är tillbaka bakom ratten för att följa upp fartfyllda "Fast & Furious 5", med en förhoppningsvis lika vild åktur. Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez är redan ombord, och enligt senaste ryktena kan Gina Carano och Rihanna (!) joina. Redan nu är det spikat och klart för en sjunde del i actionserien.

The Lone Ranger - 31 maj 2013

Disney har sannolkt skjutit in många miljoner dollar, när Gore Verbinski och Johnny Depp ska ut på nya humoristiska äventyr efter "Pirates of the Caribbean" och "Rango". Här står dock Armie Hammers hjälte i fokus, en rättvisans legend som vigt sitt liv åt att uppråtthålla lagen.

Man of Steel - 14 juni 2013

Efter besvikelsen (enligt många) kallat "Superman Returns" ska Stålis ut och rädda världen igen, i ännu en ny skepnad. Nu är det Henry Cavill ("Immortals") som döljer sig bakom Clark Kents glasögon. Zack Snyder som regisserar en stjärnspäckad cast - Kevin Costner, Amy Adams, Diane Lane, Russell Crowe, med flera - borde väl garantera succé?

After Earth - 26 juni 2013

Mycket kan man säga om M. Night Shyamalans filmer, och mycket har sagts om dem också. Mestadels tråkigt. Men cred ska han ha för att inte ge upp på sina fantasifulla visioner. Här skickar han Will Smith och sonen Jaden på ett äventyr på jorden, tusen år efter att människan övergivit planeten.

R.I.P.D. - 28 juni 2013

En nyligen dödad polis ansluter sig till ett team av odöda poliser som arbetar för R.I.P.D. (Vila i frid-roteln) och försöker hitta den man som mördade honom. Actionkomedi med Ryan Reynolds, Kevin Bacon och Jeff Bridges i huvudrollerna.

Robopocalypse - juli 2013

Steven Spielberg är tillbaka i sci-fi-genren, där vi trots allt gillar honom bäst. Bokbaserade "Robopocalypse" utspelar sig i en framtid 15-20 år bort, då vår teknologi blivit smartare än oss och bestämmer sig för att utplåna oss. Men nog får han sätta fart, än finns inga skådespelare ombord. Drew Goddard ("The Cabin in the Woods") har skrivit manus.

Dumma mej 2 - 5 juli 2013

Animerad uppföljare till den omtyckta filmen, där Steve Carell var måntjuven Gru som fick tre föräldralösa flickor på halsen. Al Pacino kommer göra sin animerade debut som Grus nye ärkefiende.

World War Z - 12 juli 2013

Z står för zombieepidemi, i denna actionskräckis med Brad Pitt i huvudrollen. Inspirerat av en bok av Max Brooks handlar det om en man som ensam måste stoppa en dödlig virusattack. Enligt rykten tidigare i år kan Paramount hoppas på att filmen påbörjar en trilogi.

Monsters studentliv - 2 augusti 2013

Håriga Sulley och klotrunda Mike är tillbaka - i skolbänken, i en prequel till "Monsters, Inc". Här följer vi deras tidiga dagar på Skräckskolan, där de inte direkt var bästa vänner.

RoboCop - 9 augusti 2013

Från en metallklädd hjälte till en annan - Joel Kinnaman får avrunda denna tidiga sommarsummering med remaken på actionfilmen från 1987. Regissören José Padilha updaterar historien om snuten som räddas till liv genom att byggas om till cyborg. Gael Garcia Bernal har också en roll.

| 3 maj 2012 16:55 |