Baksmällan del III (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den här gången finns det inget bröllop och ingen svensexa. Så vad kan gå fel? Det mesta visar det sig när allas vårt "Wolfpack" är i farten.
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
2.3 av 357 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BAKSMäLLAN DEL III

Festen är över, ni kan gå hem nu
Phil, Stu och Alan är tillbaka i Vegas för en plågsamt händelsefattig final. Där alkoholen lyser med sin frånvaro sinar också skratten. Den utlovade episka finalen är lika vild och crazy som ett bullkalas på pensionärshemmet i Gnesta.

Skulle någon ha sovit under en sten de senaste åren, är "Baksmällan" skräckvisionen om hur illa det kan gå när medelålders män super till som om de vore 16 igen. Vid det här laget har vi gått igenom två hårda partynätter som ofta inkluderar transvestiter, utslagna tänder, borttappade bebisar, knark, snusk och otippade gästspel av djur. Och åtminstone en av festerna var riktigt minnesvärd.

Sen gick de från underhållande till provocerande korkad i "Baksmällan del II". Nu landar det till slut i en sista del som bäst sammanfattas med ett "blaha". Det är varken roligt eller chockerande längre, snarare rätt segt, som efterfesten som vägrar att ta slut trots att de flesta slocknat i en hög och ingen märkte när musiken dog.

Kvar finns bara Leslie Chow, den ilskne dvärgkinesen som blivit publikens stora favorit och därför uppgraderats till någon slags huvudperson i den här tragedin. Här har Chow rymt från ett thailändskt fängelse, retat upp en stor gangster (John Goodman tittade förbi för en snabb lönecheck), och av oklar anledning låter sig Vargpacket bli indragna. Det gäller att hitta Chow som stuckit med en hög guldtackor, passande nog till Las Vegas där det hela började. Ärligt talat är det svårt att bry sig om dessa karaktärer eller deras öden längre. Jag får inte känslan av att regissören eller hans skådespelare heller gör det - det är hopplöst oengagerat redan på manusstadiet.

Ett vinnande koncept får man gärna ändra på, jag har inget emot filmserier som testar nya vägar för att hålla det fräscht, men man vill gärna se att det blir bättre. Och någonstans ändå grundat i vad som var originalidén. Men lagom till film nummer tre - "den episka finalen" - väljer man att spola kröken för en mörkare roadmovie/heistthriller (jag vet - what?). Det kunde ha sina komiska poänger, om det inte genomförts med sådant dödsallvar och brist på ironi.

Ett fåtal pinsamma utspel från den utvecklingsstörde tjockisen i gänget (Zach Galifianakis är skrämmande bra trots avskyvärd roll) lockar till skratt. Några andra får mig att önska att biografen tillhandahöll skämskuddar vid entrén. Inte förrän slutscenen mitt i eftertexterna får publiken vad den väntat på: trion vaknar upp efter en uppenbart vild bröllopsnatt och... ja, titta själva. Det vore tråkigt att förstöra filmens bästa och nästan enda riktigt roliga scen, särskilt när den dröjer nästan två timmar.

Det var väl vad vi alltid visste men vad Socialstyrelsen vill mörka ner: allt blir roligare med alkohol!

Och jag var helt klart alldeles för nykter för att roas av "Baksmällan del III".

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Fab
Synd att filmen är noll-underhållande och har ingen skratt eller skoj som den första och den andra utan mer så handlar det här om droger och pengar men ingen bra slut!
N10
Inte all så dålig som sitt rykte, en betydligt vassare film än sin tråkiga föregångare. Trots dagis-humor och seg mittendel så funka det!
10389
Strunta i vad kritikerna sa om Baksmällan 3, den var inte dålig, den var väldigt bra och rolig! Den är inte som den usla Little Fockers eller den sämsta filmen i trilogin. Jag njöt av den filmen och jag tyckte skådespelarna bl.a. Zach Galifianakis och Bradley Cooper gjorde fortfarande jättebra insats också John Goodman som Marshall. Lite action har filmen men den får passa som en actionkomedi. Den slår inte ettan, men det här är en absolut sevärd komedi. Ettan är fortfarande bäst, tvåan var inte lika bra, men ändå fullständigt roligt. Trean är inte heller lika bra som första, men också fullständigt rolig som tvåan och det är en otroligt bra final till trilogin. Ingen av filmerna är sämst. Baksmällan filmerna är de roligaste någonsin. Betyg: En stabil fyra.
Visa fler (49)

Veckans populära filmer

Visa fler