Film

Skribent

Viktor Jerner

28 december 2017 | 15:00

Rykte: Ridley Scotts uppföljare till "Alien: Covenant" är död

En källa som påstår sig tillhöra produktionen har dåliga nyheter.
Snacket om hur Kevin Spacey på spektakulärt vågat vis ersattes med Christopher Plummer bara veckor innan premiären av "All the Money in the World" har förståeligt nog präglat dialogen kring Ridley Scott på sistone. Många fans av "Alien"-serien, inklusive undertecknad, har dock börjat fråga sig vad som händer på xenomorph-fronten. I samband med släppet av den polariserande "Alien: Covenant" gick ju Ridley ut och berättade om sina storslagna planer för serien, med ytterligare minst fyra(!) filmer på gång. Om "Covenant" blev omtyckt var tanken att en film vid namn "Alien: Awakening" skulle vara näst på tur och runda av den nya trilogin som började med "Prometheus".
 
Med tanke på det blandade mottagandet och de svaga biointäkterna världen över fick de planerna genast grus i maskineriet, men inte förrän nu har vi hört något konkret om hur 20th Century Fox (som nu har köpts av Disney) planerar att gå vidare framöver. AVP Galaxy rapporterar nu att en forummedlem på Blu-ray.com som påstår att han jobbade med "Covenant" har delgett information som tyder på att filmen är död. Enligt hans uppgifter ska förproduktionen, som skulle börja nu i december i Australien, ha ställts in och någon form av lagerplats full med grejer till produktionen ska ha auktionerats ut. Det här har inte verifierats eller bekräftas och måste självfallet tas med en stor nypa salt, men min magkänsla säger att det kan finnas sanning i det. 
 
Michael Fassbender i "Alien: Covenant".
 
Det är väldigt tråkigt om det här visar sig stämma, för jag gillade verkligen riktningen som Scott tog med "Alien: Covenant" och hade höga förhoppningar för vägen framåt. Michael Fassbenders karaktär David (och Walter) är en fantastisk skapelse och de oändliga möjligheterna kring en berättelse om artificiell intelligens i relation till honom känns ytterst lockande för mig. Scott har själv sagt att den är den vägen framåt han vill ta, så det vore bittert om det nu faller ihop. Det dröjer nog inte länge innan vi får någon form av officiellt uttalande om vad som kommer hända med "Alien"-sagan, så jag förblir hoppfull tills dess.
 

Vidare läsning:  Ridley Scott måste finslipa taktiken om han ska hitta tillbaka till "Alien"-seriens forna glansdagar

 

Skulle du vilja se en fortsättning på "Alien: Covenant" eller borde man istället starta om på ny kula?

| 28 december 2017 15:00 |