Film

Skribent

Mats Karlsson

4 december 2017 | 20:30

Ridley Scott överväger "Alien" med artificiell intelligens

Efter ett Facebook-experiment har regissören hittat en fascination för AI och xenomorpherna kan nu vara ett minne blott.
Ridley Scott må ha nyligen fyllt 80, men han är mer aktiv nu än någonsin. Han har tidigare berättat att han planerar att göra fler "Alien"-filmer och i en intervju med Entertainment Weekly säger filmmakaren att han vill testa en ny infallsvinkel.
 
- Vi ska göra en till, det ska vi. Men vi behöver successivt komma ifrån alien-grejerna. Folk säger: "Du behöver fler utomjordingar, i ansiktet och ur bröstkorgen." Så jag hade med mycket av det i "Covenant" och det fungerade fint. Men nu tycker jag att det behövs någon annan lösning som är mer tilltalande. Jag tycker att artificiell intelligens blir mer farligt och därför blir det mer intressant, säger Scott.
 
Det som fick upp Scotts oväntade intresse för AI är att han kollade på förra årets experiment på Facebook, där två androider plötsligt kommunicerade med varandra på ett sätt som en människa inte kunde förstå.
 
- De uppfann ett nytt jävla språk! De kunde inte komma underfund med vad det var för språk så de stängde av androiderna. Vad sa de egentligen och vart tog det vägen? De kan redan ha implementerat något vi inte känner till.
 
Vi lär få höra mer om detta när pressturnén inleds för hans "All the Money in the World". Filmen får svensk biopremiär 26 januari.
 
Kan artificiell intelligens vara en lyckad ingrediens för "Alien"?
| 4 december 2017 20:30 |