Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2017 | 08:15

Uppföljaren till ”Alien: Covenant” filmar redan nästa år

Ridley Scott påbörjar arbetet med nästa film ”inom 14 månader". Han förtydligar också varför Neill Blomkamps ”Alien” inte blev av.
På onsdag om en vecka släpps ”Alien: Covenant” på bio. Recensionerna hittills är en blandad påse av ris och ros, men Ridley Scott är tvärsäker på en biosuccé. Han har redan börjat planera för nästa del:

- Vi skriver en uppföljare nu. Jag kommer att filma den inom 14 månader, säger han till IGN.
 
Scott fick också svara på vad som hände med Neill Blomkamps uppföljare ”Alien 5” (som han intressant nog kallar för ”Alien Awakening”).

- De ville göra ”Alien Awakening” med Neill Blomkamp. Jag sa visst. Jag skulle producera.

Men det kändes inte helt smart att Fox skulle göra både prequeln ”Alien: Covenant” och uppföljaren ”Alien Awakening” samtidigt.

- Jag ifrågasatte: varför skulle båda finnas där ute? Det känns som att skjuta sig själv i foten, det är inte logiskt. Fox gick inte vidare med filmen, så jag höll mig borta. Jag var tvungen att sätta igång det här projektet, som bara låg på hyllan.
 

Se trailern till "Alien: Covenant":

 
 
Vi är säkert många som gärna hade velat se ”Elysium”-regissören Neill Blomkamp göra en uppföljare på de ursprungliga fyra (eller de första två, var tanken) ”Alien”-filmerna. Blomkamp ville ha med Sigourney Weavers Ripley och återuppliva Michael Biehns karaktär.

Det låter tyvärr inte som att Ridley Scott ansträngde sig enormt för att ge Blomkamp en hjälpande hand i processen - Scotts involvering kunde säkert ge 20th Century Fox lite mer tro på projektet.

Istället får vi dras med ytterligare några prequels i ”Prometheus” anda. Visserligen är ”Alien: Covenant” en av sommarens mest efterlängtade biofilmer, men Ridley Scott får mer än gärna släppa in någon annan in i sin sandlåda. Nya visioner skadar aldrig.
 

Läs också: Så bra är Ridley Scotts "Alien: Covenant"

| 10 maj 2017 08:15 |