Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2017 | 09:50

De första recensionerna av ”Alien: Covenant” är här

Ridley Scotts uppföljare till "Prometheus" får ris för sina trötta idéer och tunna karaktärer, men ros för otäcka monster i en effektiv skräckfest.
Ridley Scotts återkomst till hans bästa ”Alien”-form, eller en totalt onödig ”Prometheus 2”? Inatt landade de första recensionerna av ”Alien: Covenant”. Tre av fyra är positiva och lovar en storslagen skräckis med elaka monster, men några kritiker är trötta på regissörens utveckling av mytologin.

”Ridley Scott har effektivt skapat en tillfredsställande hybrid av Alien, Prometheus och till och med James Camerons Aliens… En av de bättre filmerna i serien. Den är inte för de lättskrämda”, skriver New York Daily News och delar ut 4 av 5 stjärnor.

”Alien: Covenant handlar nästan enbart om läskigheter (…) Scott har gjort en rymdversion av Fredagen den 13:e, där en respektabel ensemble av skådespelare är lägerledarna och diverse slemmiga varelser hoppar in för Jason Voorhees (…) Det är rätt spektakulärt och som genrefilm levererar den”, tycker The Wrap.

”Det finns blod - och överkvalificerade skådespelare som gör de platta karaktärerna mänskliga. Digitala aliens är en besvikelse. Scott har aldrig varit bra på att regissera action. Det är en blandpåse som ändå fungerar bättre än vad den borde, tack vare sina löjligt stora ambitioner”, skriver amerikanska Metro och delar ut 3 av 5 glober.

”Alien: Covenant är för kompetent producerad för att vara tråkig. Monstren är skrämmande (…) Men filmen är så välbekant, så onödig, och tar sig själv på så stort allvar att den kan få dig att helt tappa tron på den här filmserien”, tycker Crave.

”En bra Alien-film, tills den blir Prometheus 2”, varnar Uproxx. ”Alien-filmerna har mycket gemensamt med Terminator-filmerna. Det som började som ”låt oss springa från den där saken” har blivit så intrasslat i sin egna mytologi, och ska förklara varför de läskiga sakerna finns, att det går knappt att känna igen.”
 

Se trailern till "Alien: Covenant":

 
 
"Alien: Covenant" får svensk biopremiär onsdagen 17 maj. MovieZines recension publiceras dagarna innan.
 
Hur är era förväntningar på filmen? Kommentera nedan.
| 7 maj 2017 09:50 |