rykte

Skribent

Anders Eklöf

1 augusti 2022 | 22:00

Rykte: I nästa "Tomb Raider" leder Lara Croft ett gäng gravplundrare

Ett läckt manus för det kommande "Tomb Raider"-spelet antyder att det handlar om en äldre Lara Croft som måste lära sig att samarbeta med andra gravplundrare.
För ett tag sedan fick vi veta att studion Crystal Dynamics arbetar på ett nytt spel i "Tomb Raider"-serien, som utvecklas med den moderna grafikmotorn Unreal Engine 5. 
 
- Vårt mål är att pusha på detaljrikedomen och leverera den högkvalitativa filmiska actionäventyrsupplevelsen som fans förtjänar från både Crystal Dynamics och "Tomb Raider"-serien, sa Dallas Dickinson på studion då.
 
Nu har ett rykte dykt om att spelet handlar om en äldre och mer erfaren Lara Croft än tidigare, där hon leder ett team av andra gravplundrare. Det skriver sajten VGC.
 
 
 
Enligt det läckta manuset beskrivs det nya spelet som "ett actionäventyrsspel som utspelar sig i en modern värld som skakas av en mystisk katastrof" och att utvecklarna letar efter en "autentiskt brittisk" röstskådespelare i 30-årsåldern som liknar Emily Blunt eller Rosamund Pike.
 
Rollen ska även innefatta "romantiska scener med en annan kvinnlig karaktär".
 
Lara Croft ska även vara på toppen av sitt liv där hennes "legendariska karriär" har prisats och skrivits om i tidningar, vilket har inspirerat en ny generation av gravplundrare. Det är här den nya uppsättningen av gravplundrare kommer in i spelet, då hon till skillnad från tidigare måste lära sig att samarbete med andra.
 
I samband med att serien firade 25 år sa Crystal Dynamics att de vill "utveckla serien efter dessa etablerade äventyr, berätta historier som bygger på bredden i de nya spelen och arbeta för att förena dessa tidslinjer". Med "dessa tidslinjer" menar de den senaste trilogin och de ursprungliga spelen från 90-talet.
 
 
För ett tag sedan blev det även klart att det svenska förvaltningsbolaget Embracer Group AB köper utvecklingsstudiorna Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montreal av Square Enix - för en summa på cirka 3 miljarder kronor (300 miljoner dollar). 
 
Om ryktet om det nya "Tomb Raider"-spelet stämmer tycker jag helt klart att det låter intressant, då vi fått träffa en yngre och mindre erfaren Lara Croft i de tre senaste spelen. Att få samarbeta med andra gravplundrare kan även det bli kul - och öppnar upp för samarbete mellan andra spelare.
 
Vad tycker du om de senaste "Tomb Raider"-spelen? Tycker du att det nya låter intressant?
| 1 augusti 2022 22:00 |