Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 april 2022 | 09:00

Bekräftat: Nytt "Tomb Raider" är under utveckling

Vi har ett nytt äventyr med skattletaren Lara Croft att se fram emot - skapat med grafikmotorn Unreal Engine 5.
Under gårdagen höll Epic i ett event för att lansera sin nya grafikmotor Unreal Engine 5, där utvecklarna Crystal Dynamics kunde dela med sig av nyheten att ett nytt "Tomb Raider"-spel är under utveckling.
 
Till skillnad från deras tidigare spel i serien kommer alltså nästa spel använda sig av grafikmotorn Unreal Engine 5. Tidigare har de använt sin egna Foundation Engine.
 
- Vårt mål är att pusha på detaljrikedomen och leverera den högkvalitativa filmiska actionäventyrsupplevelsen som fans förtjänar från både Crystal Dynamics och "Tomb Raider"-serien, säger Dallas Dickinson på studion.
 
 
Det senaste spelet i serien var "Shadow of the Tomb Raider" från 2018, som avslutade Crystal Dynamics trilogi som försökte ge äventyraren och skattletaren Lara Croft en bakgrund. I vår recension kallade vi det för "Ett stort och fartfyllt äventyr i förbluffande vackra miljöer, varken mer eller mindre" med betyget 4 av 5.
 
 
I samband med att serien firade 25 år sa Crystal Dynamics att de vill "utveckla serien efter dessa etablerade äventyr, berätta historier som bygger på bredden i de nya spelen och arbeta för att förena dessa tidslinjer". Med "dessa tidslinjer" menar de den senaste trilogin och de ursprungliga spelen från 90-talet.
 
Förutom det håller Netflix på att producera en animerad tv-serie baserad på "Tomb Raider", med Hayley Atwell i huvudrollen (Peggy Carter i "Captain America: The First Avenger", "Agent Carter" och senast "What If...?").
 
Här är en försmak på vad Unreal Enginge 5 är kapabel till:
 
 
Vad tycker du om "Tomb Raider"-spelen?
| 6 april 2022 09:00 |