Serie

Skribent

Anders Eklöf

13 september 2021 | 20:04

Hon spelar Lara Croft i Netflix "Tomb Raider"-serie

"Captain America"-skådisen Hayley Atwell har fått rollen som Lara Croft i Netflix animerade tv-serie baserad på "Tomb Raider"-spelen.
Det har tidigare bekräftats att Netflix arbetar på en tecknad tv-serie om gravplundraren Lara Croft, som tar vid handlingen efter spelet "Shadow of the Tomb Raider". 
 
Nu är det klart att ingen mindre än Hayley Atwell, som vi känner igen från Marvel som Peggy Carter i "Captain America: The First Avenger", "Agent Carter" och senast "What If...?", ska låna ut sin röst till Lara Croft. 
 
Andra projekt hon medverkat i är "Christopher Robin", "Conviction" och den kommande "Mission: Impossible 7". Både Lara Croft och Hayley har väldigt stark brittisk brytning, så det här blir nog bra. 
 
 
Den animerade "Tomb Raider"-serien är skriven av Tasha Huo ("The Witcher: Blood Origin" och "Red Sonja"). 
 
Väldigt lite är känt om handlingen i tv-serien, utöver att den utspelar sig efter spelet "Shadow of the Tomb Raider". När vi senast såg Lara Croft reste hon till Mexico för att stoppa jordens undergång efter att fel händer fått tag i två uråldriga reliker. I slutet av spelet (spoiler) bestämde sig Lara för att hon inte längre kommer plundra gravar, utan att hon är bättre på att skydda dem.
 
 
Det första "Tomb Raider"-spelet släpptes 1996 och fick en rad uppföljare. 2013 gjorde utvecklarna Crystal Dynamics en reboot, som fått två uppföljare ("The Rise of the Tomb Raider" och "Shadow of the Tomb Raider").
 
Redan 2001 blev det film av spelserien i form av "Lara Croft: Tomb Raider" med Angelina Jolie i huvudrollen, men 2018 fick vi en ny film med ingen mindre än svenska Alicia Vikander som gravplundraren, som ska få en uppföljare
 
Vad tycker du om "Tomb Raider"-filmerna och spelen? Tror du att den tecknade kan bli bra? 
| 13 september 2021 20:04 |