Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 januari 2021 | 16:44

Nästa "Tomb Raider" blir en fortsättning på spelen från 90-talet

Under 2021 firar "Tomb Raider"-spelserien 25 år, vilket utvecklarna Crystal Dynamics kommer att fira på en rad olika sätt under året.
Den senaste trilogin som består av "Tomb Raider", "Rise of the Tomb Raider" och "Shadow of the Tomb Raider" berättar historien om en ung Lara Croft, men nu vill studion fokusera på en äldre gravplundrare.
 
I ett klipp på Twitter där de fokuserar på jubileet säger de att framtida spel kommer att utspela sig efter de klassiska spelen från 90-talet, som hade sin början med spelet "Tomb Raider" från 1996. 
 
"Den senaste trilogin berättade historien om Laras unga dagar medan de klassiska spelen handlade om en erfaren och självsäker äventyrare, som reser över världen och hittar hemligheter, ofta ensam mot mörka krafter. Vi vill utveckla serien efter dessa etablerade äventyr, berätta historier som bygger på bredden i de nya spelen och arbeta för att förena dessa tidslinjer", säger regissören Will Kerslake i klippet. 
 
 
De fortsätter dock och säger att det är lättare sagt än gjort att bygga vidare på seriens omfattande historia och att vi inte ska förvänta oss några stora utannonserande inom den närmaste framtiden. Spelet verkar alltså vara på idéstadiet och något vi får vänta ett tag på. 
 
För fans av serien finns det dock mycket att gotta sig med framöver, som en kommande uppföljare på filmen med Alicia Vikander i huvudrollen, mobilspelet "Tomb Raider Reloaded" och en tecknad tv-serie på Netflix som fortsätter berättelsen efter spelet "Shadow of the Tomb Raider". 
 
"Shadow of the Tomb Raider" är även gratis att ladda ner till din Playstation just nu, om du betalar för tjänsten PS Plus. 
 
 
Gillar du "Tomb Raider"-franchisen? Föredrar du de nya eller gamla spelen? 
| 28 januari 2021 16:44 |