Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 december 2020 | 18:40

"Shadow of the Tomb Raider" bland månadens gratisspel på PS Plus

Gravplundrande, hungriga hajar och fantasyrollspel ingår i tjänsten Playstation Plus i januari.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med varierad kvalité på titlarna.
 
Under den första månaden av 2021 är det spelen "Maneater", "Shadow of the Tomb Raider" och "Greedfall" som ingår, vilket faktiskt inte låter helt dumt. 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
I spelet "Maneater" tar du dig an rollen som havets värsta rovdjur, hajen. I en öppen värld får du börja som en liten hajvalp, där det gäller att överleva och äta sig upp i ekosystemet.
 
På vägen får du kämpa mot både människor och andra vilda djur, samtidigt som det är upp till dig hur du ska spela för att bli den bästa hajen. På sajten Metacritic har spelet ett samlat betyg på 68 av 100. Dock låter konceptet ganska kul. 
 
Spelet ingår bara om du äger en Playstation 5, du utgåvan som ingår har 4K-grafik, stöd av den nya handkontrollen DualSense och snabbare laddningstider än versionen på Playstation 4. 
 
 
"Shadow of the Tomb Raider" är det tredje spelet i den senaste trilogin om gravplundraren Lara Croft, där hon får utforska de farliga djunglerna i Sydamerika för att rädda världen från en apokalyps. 
 
Precis som tidigare gäller det att leta resurser, kämpa mot elakingar och lösa urgamla pussel. 
 
Vi på MovieZine kallade spelet för "ännu ett magnifikt äventyr med Lara Croft" och gav det betyget 4 av 5.  
 
 
Det sista spelet som ingår är "Greedfall", som är ett actionäventyr som utspelar sig på en avlägsen ö fylld med magi, försvunna skatter och fantastiska varelser. 
 
Här är det upp till dig om du vill vara en magiker, slagskämpe eller duktig diplomat för att forma öns öde. På vägen får du lära känna en rad olika karaktärer, som antingen kan bli dina bundsförvanter eller fiender. 
 
Spelet har ett samlat betyg på 72 av 100 på sajten Metacritic, så det låter inte helt dumt. 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner från den 5 januari, fram till den 1 februari. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Just Cause 4", "Worms Rumble" och "Rocket Arena"
 
Vad tycker du om månadens gratisspel? Är det något att rekommendera? 
| 30 december 2020 18:40 |