Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 november 2020 | 18:15

"Just Cause 4" bland gratisspelen på PS Plus i december

Actionäventyr, maskar och raketkrig ingår i tjänsten Playstation Plus i december.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med relativt blandad kvalité på titlarna.
 
Under december är det spelen "Worms Rumble", "Just Cause 4" och "Rocket Arena" som ingår, så det blir en hel del skjutande i olika formen den kommande månanden. 
 
 
"Worms Rumble" är det senaste spelet i "Worms"-serien, som var oerhört stor på 90- och början av 00-talet. Vem hade inte "Worms 2" eller "Worms Armageddon" installerad på sin dator liksom?
 
Den här gången sker striderna i realtid med 32 spelare samtidigt, till skillnad från tidigare då allt var turordningsbaserat. Använd klassiska vapen som bazookan och den heliga handgranaten, skräddarsy din mask och testa olika typer av lägen. 
 
 
"Just Cause 4" är utvecklat av svenska Avalanche Studios och handlar om spionen Rico Rodriguez som kämpar mot den dödliga legosoldatgruppen The Black Hand på den fiktiva ön Solís. 
 
Serien är känd för sin väldigt öppna värld, galen action och humoristiska ton. En film baserad på spelserien är på gång, som manusförfattaren Derek Kolstad bakom filmen "Stuber" skriver. 
 
Spelet fick betyget 3 av 5 av oss på MovieZine med motiveringen att det känns en aning ofärdigt, även det finns en del "spelmässiga och starkt lysande ljusglimtar". 
 
 
Det sista spelet i månadens erbjudande är "Rocket Arena", som är ett färgglatt onlinespel där tre spelare kämpar mot varandra på olika arenor som en av flera valbara karaktärer.
 
Ett gäng olika spellägen som Rocketball, Mega Rocket och Treasure Hunt finns att välja mellan. 
 
Spelet har vad jag vet ingen större spelarbas, men kanske kan det få en publik i och med att det ingår i PS Plus. 
 
 
Spelen är tillgängliga mellan den 1 december och den 4 januari. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Middle-Earth: Shadow of War", "Bugsnax" och "Hollow Knight". 
 
Vad tycker du om månadens Playstation Plus? 
| 25 november 2020 18:15 |