Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 november 2020 | 12:30

Ett nytt "Tomb Raider"-spel släpps nästa år

I samband med att "Tomb Raider"-serien fyller 25 år släpps ett nytt spel med Lara Croft i huvudrollen, som dock är ett mobilspel.
Square Enix som ger ut spelen om den gravplundrande äventyrerskan Lara Croft har utannonserat att ett nytt spel i "Tomb Raider"-serien kommer någon gång under 2021.
 
Dock handlar det inte om något påkostat äventyr till de nya konsolerna, utan det handlar om ett så kallat "free to play-spel till mobiler kallat "Tomb Raider Reloaded", vars första trailer du kan se här.
 
 
Trailern avslöjar inte mycket om vad spelet faktiskt går ut på, mer än att en Lara i tecknad stil kämpar mot spindlar och andra varelser samtidigt som hon undviker fällor.
 
Spelet utvecklas av Emerald City Games, som ligger bakom titlar som "Lionheart: Dark Moon" och "Stormblades".
 
 
Nästa år är det hela 25 år sedan det allra första "Tomb Raider"-spelet släpptes, som blev en stor succé med flera uppföljare. Lara Croft blev till och med en så pass stor ikon att hon prydde omslaget till ett nummer av herrtidningen Playboy under hennes storhetstid och hennes äventyr har filmatiserats med Angelina Jolie och svensken Alicia Vikander i huvudrollen.
 
Förhoppningvis firas hon med något mer än ett mobilspel, då Square Enix även skriver att vi ska hålla ögonen öppna för fler nyheter framöver.
 
Hur ser din relation ut till "Tomb Raider"-serien?
 
 
| 25 november 2020 12:30 |