Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juni 2022 | 10:00

Alicia Vikander vet inte vad som händer med "Tomb Raider 2"

Efter Amazons köp av MGM och "all politik efter pandemin", så är statusen okänd för fortsättningen av "Tomb Raider" förklarar Alicia Vikander för MovieZine.
Den första "Tomb Raider"-filmen med Alicia Vikander i huvudrollen som Lara Croft släpptes 2018 och blev en hyfsad biosuccé. Det gjorde att MGM och Warner Bros. (som distribuerar filmen utanför USA) redan under våren 2019 gav grönt ljus för en fortsättning.
 
Pandemin satte stopp för den planerade premiären 2021 och regissören Ben Wheatley har hunnit bytas ut mot den filmdebuterande tv-skaparen Misha Green ("Lovecraft Country"). Men frågan är om det verkligen finns en framtid för "Tomb Raider 2"? Efter att Amazon gick in och köpte MGM, så är det ju inte lika självklart att man är pigga på att finansiera en film som troligtvis redan har distributionsavtal för att släppas hos konkurrenten HBO Max snarare än egna Prime Video (efter biosläppet alltså).
 
I en kommande intervju med MovieZine, som släpps imorgon, så bekräftar Alicia Vikander själv att hon inte vet vad som händer med "Tomb Raider 2"... och att hon inte ens påbörjat träningen inför rollen ännu. 
 
Du har ju nämnt själv att du blivit mamma relativt nyligen. Har du någon tid kvar att vila på, eller har du tvingats börja dra igång med hårdträningen igen inför den nya "Tomb Raider"-filmen?
 
- Nej, alltså... jag är väl pepp på att gå tillbaka till den rollen och då skulle det ju innebära en hel del träning ja, haha. Men nu är det en massa snack med tanke på att Amazon har ju köpt MGM... och efter pandemin är det så mycket politik, så just nu så vet jag faktiskt inte riktigt vad som sker. Så... jag lägger det hos någon annan. Men så finns jag här, om det blir av.
 
 
Det verkar med andra ord finnas en hel del frågetecken bakom kulisserna att bena ut innan arbetet med den nya "Tomb Raider"-filmen kan dra igång. Men för den som är sugen på att få se mer av Vikander så rullar lyckligtvis den nya serien "Irma Vep" hos HBO Max just nu. Och imorgon kan du läsa hela vår (långa) intervju med den Oscarsvinnande skådespelerskan här på MovieZine!
 

Läs också: Vikander är "Irma Vep" - trailer, bilder och premiärdatum för HBO:s miniserie

 
Vill du se Vikander som Lara Croft i "Tomb Raider 2?" Kommer du att ge "Irma Vep" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 14 juni 2022 10:00 |