Film

Skribent

Viktor Jerner

14 februari 2017 | 15:00

Rykte: Ben Affleck funderar på att lämna "The Batman" helt

Frågan är hur stor sannolikhet det är att det faktiskt händer.
DC Comics och Warner Brothers har verkligen inte haft det lätt när det gäller starten på deras massiva filmuniversum. "Man of Steel",  "Batman v Superman: Dawn of Justice" och "Suicide Squad" lyckades dra in en hel del pengar, men alla möttes av väldigt hårda ord från kritikerkåren och många fans. Kommande "Wonder Woman" och "Aquaman" har seglat hyfsat stabilt hittills, men "The Flash" har förlorat sin regissör och Ben Affleck avslöjade nyligen att han lämnar registolen i "The Batman" till någon annan.

Det har även ryktats om att manuset ska skrivas om helt, men bara timmar efter den informationen landade berättade Justin Kroll från Variety att ett antal trovärdiga källor inom Warner Brothers berättat för honom att manuset är helt klart och att alla parter är nöjda med det. Rykten kring den här typen av blockbusters är med andra ord en ytterst snårig djungel och det är inte sällan som direkt motstridiga uppgifter dyker upp med "trovärdiga källor" som grund.

Därför bör man – som John Campea själv säger kring 17.30 i klippet nedan – ta följande information med en massiv nypa salt. Campea avslöjar nämligen att han från tre källor inom Warner Brothers fått höra att Ben Affleck vill lämna "The Batman"-projektet helt, även som skådespelare. Om han kontraktsmässigt inte kan dra sig ur så här sent in i processen, så kommer det i alla fall bli hans sista film som den mörka riddaren. Kolla in snacket nedan (börjar vid 16.00): 


Om det här stämmer är det från mitt perspektiv oerhört tråkigt, särskilt eftersom jag är en av få som verkligen älskade "Batman v Superman" och tycker att Affleck är den vassaste filmversionen av tidernas bästa hjälte vi har fått hittills. Jag vill gärna se honom i den rollen i många fler filmer och hoppas därför att det här är helt och hållet felaktigt. Just när det gäller "The Batman" tror jag definitivt att det är väldigt osannolikt med tanke på hur varm Affleck själv har varit kring projektet i media samt att det i praktiken blir ett kontraktsproblem.

Det känns också som att Warner Brothers och DC hade kämpat med näbbar och klor för att hålla kvar honom i ett sådant fall, då ett hypotetiskt byte av Batman-skådespelare mitt i världsbyggandet hade varit en enorm och kanske till och med fatal smäll mot hela projektet. Av de anledningarna tror och hoppas jag att det är högst osannolikt att Affleck hoppar av nu, men kanske ligger det något i att han börjar ha sina tvivel och lämnar Batman bakom sig snabbare än vi tror. Tråkigt, i så fall.  

Tyck till! Hur hade ni känt om det visar sig att ryktet faktiskt stämmer och Affleck lyckas ta sig ur projektet på något sätt? 
| 14 februari 2017 15:00 |