Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 mars 2017 | 08:00

Pennywise dyker upp i ny bild från Stephen Kings ”Det”

En scen som garanterat känns igen från boken eller miniserien.
Det här kunde vi inte tro för några år sen, då Bill Skarsgård dök upp som mest i snälla tonårsroller i ”Simon och ekarna” eller ”Kronjuvelerna”. Nu har han flytt till Hollywood, dragit på sin clown-makeup och skrämmer snart barn i skräckfilmen ”Det”.

I väntan på en första trailer (den har redan premiärvisats på filmfestivalen SXSW) bjussar Empire på en ny bild från filmen. En scen som bör vara välbekant för de som läst boken, eller sett miniserien från år 1990 där Tim Curry gömde sig i kloakerna. Det är här lille Georgie rusar efter sin pappersbåt och möter staden Derrys onda invånare öga mot öga.



”Mama”-regissören Andres Muschietti regisserar ”Det”, som bygger på den första delen av romanen. Här följer vi The Loser’s Club, de utstötta barnen som samlas för att bekämpa ett gemensamt hot som visar sig för dem i form av en clown.

I några av huvudrollerna ser vi Jaeden Lieberher (”Midnight Special”), Finn Wolfhard (”Stranger Things”), Megan Charpentier (”Mama”) och Owen Teague (”Bloodline”).

Mer Stephen King på väg! Producenten J.J. Abrams samlar några av Kings mest kända skräckfigurer i kommande tv-serien "Castle Rock" - läs mer här...

”Det” skräms på bio från den 8 september.
| 21 mars 2017 08:00 |