Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2017 | 11:30

Första trailern till "Det" har visats upp

Bill Skarsgård som Pennywise kommer ge oss alla clownfobi på nytt. Den första trailern visades i helgen på SXSW, och borde släppas online inom kort.
Den första trailern till årets mest omtalade skräckfilm premiärvisades i helgen. Publiken på filmfestivalen SXSW i Austin njöt och skrämdes av en tidig smygtitt på nya filmatiseringen av Stephen Kings "Det".

Trailern sägs bara visa några snabba klipp på Bill Skarsgårds Pennywise, och fokuserar i övrigt helt på kompisgänget som kallas "The Losers Club". Den presenterar barnen och deras lekfulla relation, samt bygger upp en kuslig stämning när de inser att de förföljs av samma clown.

Flera ikoniska scener känns igen från miniserien som kom år 1990 - bland annat pojken vars pappersbåt försvinner ner i kloakerna, och handfatet som sprutar blod. Allt avslutas med repliken "We all float down here!" - och ett klipp där Pennywise rusar mot ett av barnen.

”I det ögonblicket skrek alla i publiken”, skriver Bloody Disgusting som också ger en mer detaljerad beskrivning av klippen de såg.

Första trailern till ”Det” ska vara ungefär 90 sekunder lång, och vi räknar med att den släpps online inom kort. Du kan se den på MovieZine så fort den finns tillgänglig.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Andy Muschietti ("Mama") har regisserat rysaren, som är den första delen av två planerade. I andra delen ska vi möta ”The Losers Club” som vuxna, men först gäller det att ”Det” lockar biopublik. 

Biopremiären är satt till 8 september.

Mer skräcktips? "Det" finns med på vår lista över 13 skräckfilmer att kolla in under 2017...
| 13 mars 2017 11:30 |