RYKTE

Skribent

MovieZine

6 mars 2017 | 16:00

Uppföljaren till "It" kan spelas in redan i vår

Bill Skarsgård spelar skräckclownen Pennywise i nya filmversionen av Stephen Kings "Det".
Det var längesen vi hörde något nytt om planerna att dela upp Stephen Kings roman "Det" i två filmer. Men ett nytt rykte påstår att del två kan börja spelas in redan den här månaden.

Sajten My Entertainment World, som håller koll på pågående och kommande filminspelningar, anger ett startdatum 17 mars. Under den falska titeln "Accordion" döljer sig följande synopsis:

"Ett 28 år gammalt löfte får sju barndomsvänner att återförenas i staden Derry. I tonåren bekämpade de en ond varelse, men de är osäkra på om Det verkligen är borta."

I både boken och miniserien "Det" från år 1990 utspelar sig historien i två delar. Först följer vi unga Losers Club som tar sig an stadens plågoande, sedan återvänder samma karaktärer som vuxna.


Losers Club i nyinspelningen av "Det".

Vi får dock ta uppföljarryktet med en nypa salt, än så länge. Det är inte otänkbart, men rätt osannolikt, att New Line Cinema väljer att spela in uppföljaren innan den första filmen har släppts. Dessutom har man ännu inte avslöjat vilka som ska spela huvudrollerna när barnen har blivit vuxna. 

Producenten Dan Lin har tidigare sagt till Collider att det hänger på publikens mottagande (läs: många sålda biobiljetter) om fortsättningen ska bli av.

I den första filmen medverkar, förutom Bill Skarsgård som Pennywise, Finn Wolfhard (”Stranger Things”), Nicholas Hamilton (”Captain Fantastic”), Jaeden Liberier (”Midnight Special”) och Javier Botet, som skapat minnesvärda skräckkaraktärer i filmer som ”Mama” och ”The Conjuring 2”.

Läs också: 13 skräckfilmer att kolla in under 2017


"Det" får svensk biopremiär den 8 september.
| 6 mars 2017 16:00 |