Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 februari 2017 | 09:00

J.J. Abrams och Stephen Kings "Castle Rock" får 10 avsnitt på Hulu

Se klippet och läs mer om vad den nya serien från skaparna av "11.22.63" ska handla om.
I fredags släppte streamingtjänsten Hulu sin första teaser-trailer inför den kommande serien "Castle Rock", som skapas av J.J. Abrams bolag Bad Robot tillsammans med skräckförfattaren Stephen King. Idag meddelas det att det blir 10 avsnitt och vi får ett lite bättre grepp om vad vi kan förvänta oss genom en ny synopsis.

"Castle Rock" är namnet på det lilla samhälle i Kings hemstat Maine, där många av hans berättelser utspelar sig. Den nya tv-serien låter sig inspireras av böcker och noveller som stått till bakgrund för filmer som "Nyckeln till frihet", "Det", "Cujo", "The Dark Half", "Köplust" och "The Shining". Karaktärer och incidenter från dessa King-verk kan vävas samman i en och samma thriller-handling fylld med både svärta och ljus.


Stephen King och J.J. Abrams står som exekutiva producenter och serien skrivs av Sam Shaw och Dustin Thomson, som tillsammans ligger bakom "Manhattan".

Senaste gången som Hulu, Stephen King, Bad Robot och Warner Bros. Television samarbetade skapade de "11.22.63", som också den var baserad på Kings bok med samma titel. Om du uppskattade den serien bör du hålla ögonen öppna efter "Castle Rock" när den blir färdig.

Inspelningen ska börja i år, men tills vidare finns teaser-klippet, så om du inte har sett det än bör du kolla in det ovan och berätta vad du tycker i kommentarerna nedan.
| 22 februari 2017 09:00 |