Film

Skribent

EvaEpic

3 april 2012 | 13:01

Påskens biotips!

Är du en av dem som gärna avstår från påskfirandet? Har du tröttnat på alla de färgglada äggen och förstår inte riktigt grejen med påskharen?

Om du hellre kryper ihop i mörkret på biosalongen så kommer här några tips om påskhelgens biofilmer - det finns något för alla!

För barnfamiljen:

"Lorax"

"Lorax" är den senaste nyfilmatiseringen av Dr. Seuss välkända barnböcker. Filmen handlar om skogsvarelsen Lorax som kämpar för att beskydda sin värld och sprida hopp. Passar utmärkt till de barnfamiljer som gillar högt tempo!

"Piraterna!"

Vi får följa ett piratgäng som seglar på de sju haven efter det pirater älskar mest - äventyr! På sin resa stöter de på en mäktig fiende som vill utplåna alla pirater förevigt. En snyggt stop-motion animerad 3D-film för de barn som är sugna på äventyr.

För dejten:

"Titanic 3D"

Den hyllade och älskade filmen från 1997 är tillbaka på bioduken - i 3D, 100 år efter att skeppet sjunkit. Vill du och din käresta slippa släktträffarna i påsk så är detta den perfekta filmen att återuppleva.

"Laxfiske i Jemen"
Alfred Jones är en vetenskapsman som får en omöjlig uppgift av en flugfiskebesatt shejk - att plantera lax i Jemens uttorkade landskap. En mysig Hallströmfilm om att ingenting är omöjligt.

För nostalgikern:

"American Pie: Reunion"

För ungefär ett decennium sedan fick vi lära känna gänget i "American Pie". Nu återvänder de till Great Falls för sin klassåterträff - där de upptäcker vad som förändrats och vad som inte gjort det. Perfekt för dig som saknat de skruvade och något udda vännerna.

För frankofilen:

"Den goda fén"

En natt besöks den trötta nattportiern Dom av Fiona - en kvinna som påstår sig vara en fe. Efter den tredje önskningen försvinner hon och jakten efter henne börjar. En Tati-inspirerad slapsticksfars för den sanne frankofilen.

"Tomboy"

En tio-årig flicka är nyinflyttad i ett bostadsområde och misstas för att vara pojke. Hon bestämmer sig för att spela med, men beslutet är kanske inte helt genomtänkt. Passar även dig som är eller vill sätta dig in i köns och identitets-debatten.

För kompisgänget:

"Project X"

Tre anonyma killar bestämmer sig för att anordna tidernas största fest - allt för att bli ihågkomna. Men ryktet om festen sprider sig och blir en kväll där drömmar krossas och legender föds. Premiär senare i april men filmen smygvisas i flera städer i påsk.

"John Carter"

Filmen är baserad på Edgar Rice Burroughs bok som kom ut under tidigt 1900-tal. John Carter är inbördeskrigsvetran som hamnar på mars. Där stöter han på 3,5 meter höga, gröna varelser och Dejah Thoris, en prinsessa i nöd...

"The Hunger Games"

Den efterlängtade filmatiseringen av Suzanne Collins succéroman "Hungerspelen" är äntligen här! Vi hamnar i en grym, rå och falsk framtid där det enda målet är att hålla folket i schack. Det gör man genom att välja ut två ungdomar från varje distrikt för att slåss för sin överlevnad.

För seniorerna:

"Hotell Marigold"

En grupp människor (spelade av några utav Storbritanniens mest älskade skådespelare) möts på ett hotell i Jaipur i Indien. Alla har olika anledningar till vistelsen - att hitta en gammal kärlek, få en ny höftkula eller bara för att börja om. En varm feelgood komedi för de lite äldre.

| 3 april 2012 13:01 |