Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 februari 2024 | 19:00

Äventyr, sci-fi eller komedi? Här är 3 helt nya tv-serier som kan rädda din helg!

Har du svårt att bestämma dig för vilka tv-serier du ska ge en chans under helgen? MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram tre nya toppval!
Jag har tidigare tipsat om grymma serier som "Tokyo Vice" (HBO), "Criminal Record" (Apple TV+) och "Mr. & Mrs. Smith" (Prime Video), samt mängder av andra premiärer som vi redan blivit bortskämda med under året. I den här texten tänkte jag däremot lyfta fram tre helt nya tv-serier, som alla släppts under den senaste veckan och nu förtjänar att upptäckas och ges en chans under helgen:
 

"Avatar: The Last Airbender" (Netflix) - för dig som är ute efter äventyr och fantasy!

 
 
 
Det har äntligen blivit dags att få ta del av Netflix påkostade live action-adaption av "Avatar: The Last Airbender", det gamla barnprogrammet som fått lite av en kultstatus som en av tv-historiens bästa tv-serier. Om du gillade tonen i "One Piece" från i höstas och känner dig sugen på en lite mindre blodig version av "The Witcher", så finns det nu gott om både äventyr och fantasy att hämta från "Avatar: The Last Airbender". Hela den första säsongen släpptes i ett svep hos Netflix under veckan, så det finns gott om avsnitt att plöja över helgen.
 

"Constellation" (Apple TV+) - för dig som är ute efter sci-fi och mystik!

 
 
 
Apple TV+ har ju redan imponerat med en hel rad välgjorda sci-fi-serier under de senaste åren. Rebecca Ferguson har imponerat i "Silo" och Joel Kinnaman har gjort det samma i "For All Mankind". Nu är det däremot dags för Noomi Rapace som nästa svensk att få äran att leda en mystisk sci-fi-serie. Den här gången utspelar sig handlingen dessutom delvis i Sverige - då Noomi spelar en svensk astronaut. Handlingen utmanar både oss tittare och Noomis karaktär med flera spännande frågeställningar, som uppstår kort efter att en olycka sker på den internationella rymdstationen. 
 

"Ted" (SkyShowtime) - för dig som är ute efter en ny komedi!

 
 
I USA gick premiären av stapeln redan i januari, men nu har det alltså äntligen blivit dags för oss svenskar att få ta del av prequelserien om den barnförbjudna teddybjörnen "Ted". Seth MacFarlane ("Family Guy"), som även låg bakom långfilmerna om samma frispråkiga björn, har skapat den nya serien och lånar även denna gången ut sin röst till huvudkaraktären. Det har däremot inte varit lika lätt att få Mark Wahlberg att spela en yngre version av sin karaktär, då serien nu utspelar sig på 90-talet, så han har bytts ut mot unga Max Burkholder ("The Purge"). 
 

Krig och samurajer i påkostade "Shogun": Bland det bästa jag sett

 
Vilka tv-serier kommer du att ge en chans under helgen? Kommentera gärna nedan!
| 23 februari 2024 19:00 |