Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 februari 2024 | 22:30

Det bästa tv-året någonsin fortsätter: 8 tv-serier du inte får missa i februari

"Shōgun", "Mr. & Mrs. Smith" och "Avatar: The Last Airbender" är bara några av månadens efterlängtade tv-premiärer. Här hittar du datumen till alla!
Efter en urstark öppning under januari med nya tv-serier som "Masters of the Air", "Criminal Record", "The Curse", "True Detective" och "Expats" så fortsätter det nya året att leverera ännu fler efterlängtade premiärer under februari. Här nedan har jag lyft fram de åtta tv-serier som jag tycker att alla bör ge en chans och ytterligare nio på slutet som troligtvis kommer falla många andra i smaken också:
 

”Mr. and Mrs. Smith” (Prime Video) - 2 februari

 
 
Jag har redan kallat den nya tv-serien "Mr. & Mrs. Smith" för en av årets mest sevärda hittills. Vilket kanske inte låter så imponerande bara en dryg månad in på det nya året. Men jag skulle inte bli förvånad om det här är en serie som kommer att dyka upp på mångas topplistor över årets bästa i december sedan. Handlingen är löst inspirerad av långfilmen från 2005, fast har utvecklats till något mycket bättre av Donald Glover. 
 

”Tokyo Vice” (HBO Max) - 8 februari

 
 
Den första säsongen var riktigt bra. Den andra säsongen är ännu bättre. Vi återvänder till 90-talets Tokyo, där Ansel Elgorts verklighetsbaserade journalistroll faller djupare och djupare ned i stadens undre värld. Om du gillade den första säsongen så kommer du fullständigt älska denna. Alla som råkade missa "Tokyo Vice" när den första säsongen släpptes borde genast ge det första Michael Mann-regisserade avsnittet en chans.
 

”Halo” (säsong 2, SkyShowtime) - 9 februari

 
 
Den första säsongen övertygade möjligtvis inte alla hängivna gamers, som verkade ha förväntat sig något mer troget spelen. Men för alla som bara gillar sci-fi, så var det få tv-serier under 2022 som lyckades leverera något lika snyggt och spännande. Nu återstår det att se om den andra säsongen lyckas förena både gamers och sci-fi-älskare en gång för alla. 
 

”The New Look” (Apple TV+) - 14 februari

 
 
Apple TV+. Det har nu gått så långt att det borde vara anledning nog (samma känslor som HBO en gång i tiden brukade frammana) att det är Apple som ligger bakom den här miniserien. Vi får nämligen följa Ben Mendelsohn som modeskaparen Christian Dior under det andra världskriget i ett naziockuperat Paris och därefter får vi se hur hans vackra skapelser förenade ett splittrat land igen. 
 

”Constellation” (Apple TV+) - 21 februari

 
 
Om det är något annat som Apple TV+ har gått och blivit synonyma med, så är det imponerande sci-fi-satsningar. "Foundation", "For All Mankind", "Silo", "Invasion", "Severance" och "Monarch: Legacy of Monsters" får nu sällskap av Noomi Rapace och Jonathan Banks i den nya sci-fi-serien "Constellation". Handlingen följer den svenska astronauten Jo Ericsson (Rapace) som är med om en olycka på den internationella rymdstationen... och därefter händer minst sagt konstiga grejer.
 

”Avatar: The Last Airbender” (Netflix) - 22 februari

 
 
Vi har väl alla förträngt M. Night Shyamalans långfilmsförsök för 14 år sedan, men nu är det alltså äntligen dags för Netflix live action-adaption av den hyllade (och då animerade) Nickelodeon-serien "Avatar: The Last Airbender". Frågan är bara om det blir en lika stor succé som "One Piece" i höstas eller om vi får ett bottennapp i stil med "Cowboy Bebop" året innan. Netflix kan ju verkligen lyckas få till det ibland, så jag hoppas givetvis på en succé här!
 

”Ted” (SkyShowtime) - 22 februari

 
 
Det brutalt ärliga gosedjuret Ted är tillbaka. Men den här gången utan Mark Wahlberg, då den nya serien utspelar sig före händelserna i långfilmerna. Hela den första säsongen släpptes redan i början av januari i USA och blev snabbt poppis i sociala medier, i slutet av februari blir det svenskarnas tur att ta del av Seth MacFarlanes (som gör Ted-rösten även denna gången) prequelserie. 
 

”Shōgun” (Disney+) - 27 februari

 
 
"Game of Thrones", fast om det inte var en fantasyserie utan helt förankrad i vår verklighet. Om det finns en miniserie du verkligen bör ge en chans i år. Så är det ”Shōgun”. Redan 1980 gjordes en banbrytande miniserie baserad på James Clavells fantastiska bok om den brittiske lotsaren John Blackthorne, som blev den förste britten att segla till Japan i början av 1600-talet. Där blev han plötsligt en viktig bricka i ett invecklat politiskt spel, när olika delar av Japan var på väg mot ett inbördeskrig. Tänk er "Den sista samurajen" med Tom Cruise, fast hundra gånger bättre utfört. 
 

Här hittar du datum till hela 17 olika tv-serier som får premiär under februari:

 
Den andra (och fristående) säsongen av "Feud: Capote vs the Swans" dyker också upp under februari. Serien visas hos HBO Max som även sände den första säsongen, även fast serien är producerad av Disneyägda FX (och lär leta sig dit med vartefter). 
 
2 februari:
”Mr. and Mrs. Smith” (Prime Video)

3 februari: 
”Shetland” (säsong 8, SVT Play)

5 februari:
”Simma lugnt, Larry!” (Säsong 12, HBO)

7 februari: 
”Feud” (säsong 2, HBO)

8 februari: 
”Tokyo Vice” (HBO Max)
”One Day” (Netflix)

9 februari: 
”Halo” (s2, SkyShowtime)

14 februari: 
”The New Look” (Apple TV+)

15 februari: 
”The Vince Staples Show” (Netflix)

16 februari: 
”The Tourist” (säsong 2, HBO)

21 februari:
”Constellation” (Apple TV+) - 21 februari
”Young Sheldon” (säsong 7, HBO) - 21 februari

22 februari:
”Ted” (SkyShowtime) - 22 februari
”Avatar: The Last Airbender” (Netflix) - 22 februari

25 februari:
”The Walking Dead: The Ones Who Live” (AMC, i USA bara) - 25 februari
”Based on a True Story” (Viaplay) - 25 februari

27 februari:
”Shōgun” (Disney+) - 27 februari
 

Läs också: Roliga detaljen i "Mr. & Mrs. Smith" - vem spelar Alexander Skarsgård egentligen?

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under februari? Kommentera gärna nedan!
| 2 februari 2024 22:30 |