Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 februari 2024 | 12:00

Roliga detaljen i "Mr. & Mrs. Smith" - vem spelar Alexander Skarsgård egentligen?

Lägg ned mobilen! Annars kan du råka missa Alexander Skarsgårds roliga inhopp i det första avsnittet av "Mr. & Mrs. Smith".
Mild spoilervarning, om du inte har sett det första avsnittet ur den nya tv-serien "Mr. & Mrs. Smith" hos Prime Video ännu.
 
Jag har redan hyllat den första säsongen av Donald Glovers nya tv-serie "Mr. & Mrs. Smith" som en av serierna man absolut inte får missa i år. Serien är (väldigt) löst inspirerad av långfilmen med samma namn från 2005, som då hade Angelina Jolie och Brad Pitt i titelrollerna. Den här gången är det däremot Glover och Maya Erskine som kommer att spela våra hemliga agenter John och Jane Smith under totalt åtta avsnitt.
 
Men under den korta inledningen, på dryga fyra minuter, hinner vi få följa vad som hände med de två tidigare "Mr. & Mrs. Smiths". Den nya serien förklarar nämligen att alla ihopparade agenterna i den här organisationen har samma alias. Och innan Glovers och Erskines karaktärer rekryteras in i organisationen, så får vi veta att det var Alexander Skarsgård och Eiza Gonzales ("Baby Driver") som hade utfört riskfyllda uppdrag tillsammans och kallat sig John och Jane Smith.
 
Skarsgård har tidigare spelat en fiktiv version av sig själv i Glovers prisvinnande tv-serie "Atlanta". Den här gången blev det bara 43 ord och knappt tre minuter för honom, men han kan i alla fall nu officiellt säga att han har spelat Mr. Smith i "Mr. & Mrs. Smith". 
 
 
Med tanke på att inhoppet bara verkar ha funnits där för att visa vilka risker Glover och Erskine kommer att utsättas för under den första säsongen. Så måste jag ändå säga att både Skarsgård och Gonzales hinner göra mycket med sin korta skärmtid tillsammans. Tillräckligt mycket för att jag mer än gärna skulle vilja se att Prime Video lade en beställning på en prequel-serie, som kan ge oss en hel säsong med just deras två versioner av "Mr. & Mrs. Smith" också. 
 
Hela den första säsongen av "Mr. & Mrs. Smith" finns nu på Prime Video.
 
 
Vad tyckte du om inledningen av "Mr. & Mrs. Smith"? Kommer du att fortsätta titta på säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 2 februari 2024 12:00 |