Mr. & Mrs. Smith 2024-

Mr. & Mrs. Smith poster

Synopsis

Serie på samma premiss som filmen från 2005, om ett gift par där båda två är hemliga agenter. Denna gång är det två främlingar som blir rekryterade till en spionbyrå, där de utlovas det goda livet till den låga kostnaden av ett arrangerat äktenskap.
Ditt betyg
3.5 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonatan Blomberg

1 februari 2024 | 21:45

En frisk actionfläkt som måste ses

RECENSION. "Mr. & Mrs. Smith" må ha inspirerats av den gamla actionfilmen med Brad Pitt och Angelina Jolie i huvudrollerna, men det finns ytterst få liknelser mellan de båda produktionerna.
Om vi backar bandet nästan 20 år till premiären av långfilmen "Mr. & Mrs Smith", så gick snacket mest kring hur sexiga Brad Pitt och Angelina Jolie var tillsammans. Faktumet att Pitt lämnade Jennifer Aniston för Jolie i samma veva gjorde ju dessutom att det snackades en hel del om actionparets kemi i filmen. Och visst, det var en riktigt underhållande actionrulle även utan allt skvaller bakom kulisserna.
 
Den nya tv-serien med samma namn har ytterst lite med långfilmen att göra. Till den grad att jag egentligen har rätt svårt att förstå varför man ens bestämt sig för att kalla serien samma sak. Likheterna består i alla fall i att våra båda huvudkaraktärer heter John och Jane Smith samt att de båda arbetar för en hemlig organisation som utför olika riskfyllda uppdrag. Uppdragen varierar mellan sprängningar, mord, kidnappning och införskaffande av hemlig information.
 
En stor skillnad i jämförelse med filmen är däremot att både John och Jane rekryterats och parats ihop i ett arrangerat äktenskap, baserat på en rad olika frågor de besvarar i det första avsnittet. En mix av frågor som gör det svårt att avgöra huruvida man är på väg att rekryteras till CIA eller nästa säsong av "Love is Blind". Inledningen låter däremot oss tittare snabbt lära känna våra huvudpersoner, som spelas av Donald Glover och Maya Erskine, vilket gör att vi sedan kan kastas rakt in i handlingen. 
 
Glover har tidigare skapat Emmyfavoriten "Atlanta" och bevisat hur duktig manusförfattare han är vid sidan om sin redan imponerande karriär som skådespelare och musiker. I "Mr. & Mrs. Smith" så har han lyckats skapa en otroligt härlig och underhållande actionkomedi, som lyckas vara lika flamsig som gravallvarlig. Vi bjuds på ett gäng större actionsekvenser, men det är på grund av kemin mellan Glover och Erskine som man stannar kvar. Den relation som uppstår känns dessutom relaterbar på oväntat många sätt.
 
Till skillnad från många andra serier idag så följer "Mr. & Mrs. Smith" mallen med "ett nytt uppdrag per avsnitt", vilket också gör att en hel drös duktiga skådespelare dyker upp i gästroller under säsongen. Alexander Skarsgård, Paul Dano, Wagner Moura, Ron Perlman, John Turturro, Sarah Paulson, Michaela Coel och Sharon Horgan för att nämna några. Vi såg ett lite liknande upplägg i förra årets pusseldeckare "Poker Face". Och det märks verkligen hur samtliga skådespelare har älskat att komma in och leverera på topp i några härliga minuter per timmeslångt avsnitt.
 
På det stora hela är "Mr. & Mrs. Smith" en av årets mest sevärda nya tv-serier hittills. Bara en dryg månad in på det nya året så låter det kanske inte så imponerande, men 2024 har verkligen pumpat ut fantastiska serier på löpande band redan. Och jag känner mig ganska säker på att det här är en titel som kommer finnas med högt upp på mångas årslistor när det väl är dags att knyta ihop året i december. Det här är helt enkelt en tv-serie du inte får missa.
 
Hela den första säsongen av "Mr. & Mrs. Smith" finns nu tillgänglig hos Prime Video.
| 1 februari 2024 21:45 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Mr. & Mrs. Smith
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu