gff 2024

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 januari 2024 | 17:45

Nu inleds Göteborg Film Festival 2024 - med en smygpremiär

Imorgon fredag öppnar årets upplaga av Göteborgs filmfestival officiellt sina portar. Men först blir det smygpremiär!
MovieZine är på plats när Nordens största filmfestival drar igång för 47 gången. Göteborg Film Festival drar officiellt gång imorgon, den 26 januari, och avslutas den 4 februari. Men redan ikväll kan du se första filmen - antingen på plats eller online.
 
Ikväll klockan 20:00 på Draken visas nämligen franska feel good-filmen "Ett riktigt jobb", som beskrivs som en oumbärlig hyllning till lärarkåren. Blir det tajt om tid att hinna dit? Ingen fara, filmen går att se på nätet i 24 timmar med Onlinepasset. Dessutom visas den vid fem tillfällen till under den 11 dagar långa filmfesten.
 
Därefter fortsätter filmvisningarna imorgon fredag, innan det blir officiell invigning klockan 20:00 med "Hanteringen av odöda". Den norska skräckfilmen baserad på en svensk zombieroman av John Ajvide Lindqvist. Totalt visas filmen tre gånger under festivalen, alla den här helgen, och är också tillfälligt tillgänglig med Onlinepasset.
 
"Hanteringen av odöda" har redan haft världspremiär på Sundance filmfestival och de första recensionerna lovade riktigt, riktigt gott
 
En av årets stora gäster är Ewan McGregor, som är på plats för att ta emot festivalens hederspris och desssutom tar med sig två styckan sprillans nya filmer: Svensk/danska/amerikanska "Mother, Couch" och "Bleeding Love", där han spelar mot sin egen dotter.
 
Så häng med när vi bevaka Göteborg Film Festival 2024, och passa även på att läsa några av de artiklar och tips som vi redan har hunnit publicera.
 
Mycket nöje, och väl mött i vimlet!  
 
| 25 januari 2024 17:45 |