Film

Skribent

MovieZine

12 december 2023 | 07:32

Norsk zombiefilm inviger Göteborg Film Festival 2024

Den 26 januari invigs Göteborg Film Festival med Europapremiären av "Hanteringen av odöda", en norsk adaption av John Ajvide Lindqvists succéroman.
Filmen tävlar i Nordic Competition på festivalen och invigningen äger rum både i Göteborg och på biografer över hela landet. Invigningen och "Hanteringen av odöda" kommer också att ingå i Göteborg Film Festivals onlineutbud och gå att streama under invigningskvällen i festivalens digitala salong.
 
Regissören Thea Hvistendahl berättar om tre familjer som nyligen lämnats i sorg efter närståendes bortgång. Men plötsligt slås elnätet ut och de avlidna börjar röra på sig.
 
Norska stjärnorna Renate Reinsve och Anders Danielsen Lie (båda prisade för "Världens värsta människa") gestaltar komplicerade återseenden och avbrutna sorgeprocesser tillsammans med bland andra Bahar Pars och Bjørn Sundquist i ett "kusligt tankeväckande skräckdrama", skriver festivalen i ett pressmeddelande.
 
– Det känns fantastiskt roligt att inviga festivalen med en så märkvärdigt vacker, närgånget filosofisk och djupt berörande film, som dessutom samlar flera av Nordens allra främsta skådespelare. Vi har aldrig invigt festivalen med en zombiefilm förut, och det kommer bli festligt, häftigt och skräckigt. Jag längtar!, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

| 12 december 2023 07:32 |