Film

Skribent

MovieZine

21 februari 2016 | 09:00

MovieZine tippar Oscarsgalan: Bästa animerade film

Finns det verkligen någon som kan utmana Pixars "Insidan ut" i den här kategorin? Vi tar en titt på alla de nominerade.
2015 års bästa animerade film ska koras. Förhandsfavoriten, och vad alla trodde var den självklara vinnaren; "Insidan ut", har plötsligt fått konkurrens av Charlie Kaufmans "Anomalisa".

De nominerade är:

"Anomalisa"
Hyllad och originell. "Anomalisa" handlar om Michael Stone, en respekterad författare till en självhjälpsbok som på en affärsresa träffar kvinnan som kanske kan vara hans livs stora kärlek. Regissören och manusförfattaren Charlie Kaufman har sedan tidigare belönats med en Oscar för sitt manus till "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

"Pojken och världen"
En liten pojke vid namn Cacu från regnskogens gräns får på nära håll uppleva att världen inte alltid är så trygg som den verkat.

"Insidan ut"
Den stora förhandsfavoriten i kategorin. Redan vunnit en Golden Globe och en BAFTA-statyett för bästa animerade film, och här är också manuset nominerat i kategorin Bästa originalmanus. Pete Docter, som ligger bakom "Insidan ut", vann sin första Oscar år 2009 för filmen "Upp".

"Fåret Shaun - Filmen"
Shaun vill ta en dag ledigt, men det går inte riktigt som planerat. Han och hans kompisar tvingas ut på ett strapatsfyllt äventyr som tar dem in till stan. Engelsk/fransk produktion.

"När Marnie var där"
Regissören Hiromasa Yonebayashi har tidigare arbetat som animatör på filmer som "Spirited Away" och "Ponyo" och i sin andra långfilm vid rodret berättar han en fin historia om en flicka vars kompis kanske, eller kanske inte, finns på riktigt.

MovieZine tippar: "Insidan ut"


Om nu inte juryn blivit alldeles tossiga så kommer Oscarsstatyetten att gå till Pixars mästerverk. Få filmer har någonsin fått oss att skratta och gråta i sådana mängder förr, och vi korade också "Insidan ut" till förra årets absolut bästa film.

Oscarsgalan 2016 sänds söndagen den 28 februari på Aftonbladet TV.

Vilken film tror du tar hem Oscarn för Bästa animerade långfilm? Kommentera nedan.
| 21 februari 2016 09:00 |