Film

Skribent

Mats Karlsson

23 mars 2015 | 19:00

"Mission: Impossible - Rogue Nation" försenar Star Wars-titeln

Den nysläppta undertiteln till "Mission: Impossible 5" hindrar Disney att använda "Star Wars: Rogue One" det närmaste halvåret.
När Paramount offentliggjorde titeln till "Mission: Impossible 5" såg man uppenbara likheter till Gareth Edwards "Star Wars"-spinoff. Det har nu resulterat i att Paramount och Disney har kommit fram till en nödvändig kompromiss.

Enligt Hollywood Reporter var Paramount först med Rogue och kollade med MPAA (Motion Picture Association of America) i januari. Disney däremot tillkännagav inte "Star Wars: Rogue One" förrän i mars. Paramount hade därmed möjlighet att hindra Disney från att använda den valda titeln, men istället väljer studion att kompromissa.

Disney har åtagit sig att inte använda "Star Wars: Rogue One" under hela sommaren, i all marknadsföring som är riktad till konsumenterna. Det för att de båda titlarna inte ska kunna förväxlas och ge fördel åt endera parten.

Detta innebär dock inte att media förhindras att använda titeln "Star Wars: Rogue One" i sin rapportering.

"Mission: Impossible: Rogue Nation" får premiär 31 juli, medan "Star Wars: Rogue One" anländer till biograferna 16 december 2016.
| 23 mars 2015 19:00 |