Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juli 2019 | 08:30

Missa inte: De 14 mest efterlängtade tv-premiärerna under augusti

"Mindhunter", "Carnival Row" och norska HBO-originalet "Beforeigners" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka serier har du längtat efter mest?
Den sista officiella sommarmånaden bjuder på en av årets starkaste samlingar av tv-premiärer. Semestern må lida mot sitt slut, men lyckligtvis finns det ändå saker att se fram emot - här har jag därför samlat ihop de 14 tv-serierna du inte får missa under augusti.
 

"Dear White People" - 2 augusti (Netflix)

 
 
Båda de två tidigare säsongerna har lyckats överraskande bra, det ska därför bli spännande att se om de lyckas leva upp till den höga kvaliteten även en tredje gång. 
 

"Preacher" - 5 augusti (Viaplay)

 
 
Vår favoritpräst och hans vänner ger sig ut på ett sista blodigt äventyr i den avslutande säsongen av "Preacher". För den som gillar skaparnas humor så har de redan släppt den första säsongen av "The Boys" hos Amazon Prime (med en ytterligare beställd).
 

"BH90210" - 8 augusti (C More)

 
 
Den gamla klassikern är tillbaka, med en tvist. I den här event-serien kommer vi att följa skådespelarna från "Beverly Hills 90210" - när de spelar förhöjda versioner av sig själva.
 

"Wu Assassins" - 8 augusti (Netflix)

 
 
Plötsligt känns det inte lika konstigt att Netflix övergav "Iron Fist" och de andra Marvelserierna... de kan helt enkelt göra i princip samma superhjälteserier själva, utan att tvingas fastna i förhandlingar med Disney om vilka skurkar de ska få använda sig av.
 

"GLOW" - 9 augusti (Netflix)

 
 
De två första säsongerna har hyllats av både kritiker och vanliga tittare - samt ett gäng Emmy och Golden Globe-nomineringar. Tredje gången gillt?
 

"Succession" - 12 augusti (HBO Nordic)

 
 
En av förra årets allra bästa tv-serier är tillbaka med sin andra säsong. Nu återstår det att se huruvida seriens skapare lyckas leva upp till de avsevärt högre ställda förhoppningarna.
 

"The Terror" - 13 augusti (Amazon Prime)

 
 
Den första säsongen var bara tänkt som en miniserie, men blev så pass hyllad att AMC lyckades övertyga dess skapare att göra om den till en antologiserie - med återkommande skräcksäsonger. Förbered er därför för en helt ny historia när den andra säsongen nu äntligen drar igång!
 

"Mindhunter" - 16 augusti (Netflix)

 
 
David Finchers "Mindhunter" låter oss följa den amerikanska polisens första steg mot bekämpandet av seriemördare, i en tid när man ännu saknade ord för någon som mördade fler än en person. 
 

"The Righteous Gemstones" - 19 augusti (HBO Nordic)

 
 
Danny McBrides "Vice Principals" är en av HBO:s mest underskattade komediserier, nu är han tillbaka med sin helt nya komedi "The Righteous Gemstones". Serien följer familjen Gemstone som består av framgångsrika tv-präster, när en av dem plötsligt utpressas för att ha gjort saker som kan hota hela deras imperium.
 

"Fartblinda" - 19 augusti (C More)

 
 
Journalisten Bea Farkas jagar nästa scoop och får reda på att en bank har tagit stora risker, som bryter mot lagen och riskerar kundernas pengar. Hennes jakt på sanningen försvåras av att hon har en kärleksaffär med bankens gifte vd, Peder Rooth. 
 

"Beforeigners" - 21 augusti (HBO Nordic)

 
 
Den första norska originalserien från HBO introducerar en värld i vilken människor från tidigare tidsåldrar plötsligt "dyker upp" i (för dem) framtiden. Världen ställs inför ett minst sagt annorlunda invandringsproblem.
 

"Carnival Row" - 30 augusti (Amazon Prime)

 
 
"Carnival Row" har kallats för en fantasy-noir i en viktoriansk miljö. Eller, ett övernaturligt kostymdrama. Oavsett hur man bäst beskriver serien så är det en av Amazon Primes mest påkostade serier hittills - och har dessutom redan fått en beställning på en andra säsong.
 

"Heder" - 30 augusti" (Viaplay)

 
 
Fyra kvinnliga advokater tvingas hantera verkliga skelett i garderoben när en viss händelse svetsar dem samman för all framtid.
 

"The Dark Crystal: The Age of Resistance" - 30 augusti (Netflix) 

 
 
Prequelserien till den hyllade gamla klassikern "Den mörka kristallen" från 1982, har fått en ordentlig Netflix-budget och gjort en säsong som utspelar sig innan händelserna i långfilmen. Baserat på trailern ovan kan det mycket väl bli en av årets visuellt snyggaste nya serier.
 
Vilka tv-serier med premiär i augusti har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 28 juli 2019 08:30 |