Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 juni 2018 | 21:15

Missa inte: De 9 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i juni

"GLOW", "Luke Cage" och "Rig 45" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Sommaren är onekligen här - och med det drar sommarsäsongens alla tv-serier igång. Det brukar vara lite blandad kompott när det kommer till sommarserier, men lyckligtvis ser årets startfält riktigt bra ut!
 
Här nedan har jag samlat de nio serier jag ser allra mest fram emot, samt en hel drös andra serier som också får premiär i juni - exempelvis seriefinalen av "Sense8" som jag inte hunnit se den andra säsongen av ännu. Vilka serier är du mest peppad på?
 

"Pose" - 4 juni (HBO Nordic)

 
 
Superproducenten och tv-serieskaparen Ryan Murphy ligger bakom hyllade serier som "American Crime Story", "American Horror Story", "Glee", "Feud" och "9-1-1". "Pose" är Murphys senaste skapelse, och de avsnitt jag har fått ta del av inför premiären har verkligen levt upp till förväntningarna. 
 

"Impulse" - 6 juni (YouTube Red)

 
 
Regissören Doug Liman vann mitt hjärta med "Edge of Tomorrow", men "Pulse" är Limans sätt att göra om hans mindre lyckade "Jumper" - på ett (enligt han själv) bättre sätt. Att YouTube Red dessutom lyckades så bra med Karate Kid-fortsättningen i "Cobra Kai", tyder på att YouTube ändå verkar ha koll på vad de gör. 
 

"Cloak & Dagger" - 8 juni (HBO Nordic)

 
 
Ännu en Marvelserie ska få pröva lyckan på tv, det har äntligen blivit dags för superhjälte/kärleksdramat "Cloak and Daggers". Eftersom det är den amerikanska tv-kanalen Freeform som ligger bakom den, en kanal som riktar sig framförallt till ungdomar, har jag inledningsvis varit lite skeptisk till denna. Men efter väldigt god kritik bland internationella tv-kritiker är den definitivt värd en chans!
 

"Rig 45" - 8 juni (Viaplay)

 
 
Viaplay fortsätter att pumpa ut sina originalserier på löpande band! Den här gången händer det oförklarliga och dödliga saker på en oljerigg ute till havs. Jag har fått ta del av de tre första avsnitten, och får visserligen inte gå in i detalj ännu på grund av ett embargo... men det är utan tvekan en stark rekommendation!
 

"Goliath" - 15 juni (Amazon Prime)

 
 
Billy Bob Thornton vann (något överraskande) en Golden Globe för sin roll i den första säsongen av "Goliath". Nu är han tillbaka i rollen som Billy McBride med den andra säsongen.
 
Under den nya säsongen kommer Billy att utreda ett fall där hans väns son har arresterats för ett dubbelmord - men när han börjar nysta i fallet upptäcks en dödlig konspiration i Los Angels undre värld.
 

"The Affair" - 18 juni (HBO Nordic)

 
 
"The Affair" återvänder med en fjärde säsong, och det har minst sagt hunnit hända en hel del sedan den första superhyllade säsongen. Även här har jag fått ta del av några avsnitt i förväg - och även om vi inte riktigt når upp till den första säsongens höga nivå, är det fortfarande en av sommarens starkaste dramaserier.
 

"Yellowstone" - 20 juni (Paramount Network)

 
 
Gillade du filmerna "Sicario" eller "Hell or High Water"? Den Oscarsnominerade manusförfattaren Taylor Sheridan, som ligger bakom de båda filmerna, har nämligen skrivit (och regisserat!) samtliga avsnitt av cowboyserien "Yellowstone". Inte nog med det. Oscarsvinnaren Kevin Costner, som vann en Golden Globe för cowboyinsatsen i "Hatfields & McCoys", gör huvudrollen.
 
I nuläget verkar dessvärre ingen svensk distributör hunnit knipa rättigheterna ännu. Men med tanke på att HBO Nordic knep rättigheterna, till den nu skrotade, Paramount Network-serien "Heathers" kanske de kan lyckas få tag i "Yellowstone" med innan premiären.
 

"Luke Cage" - 22 juni (Netflix)

 
 
I kommentarsfälten när jag har skrivit om "Luke Cage" tidigare under året, har det verkar lite som att det börjar råda en viss tröttsamhet åt de många Marvel-säsongerna hos Netflix. Jag har sett samtliga av Marvels Netflix-serier, hela den andra säsongen av "Luke Cage" inkluderad - och den andra halvan av säsongen är en av de starkaste hittills. Ge inte upp än!
 

"GLOW" - 29 juni (Netflix)

 
 
Jag beskrev den första säsongen av "GLOW" som "sommarens lättaste och mest underhållande binge" - och efter att ha fått ta del av hela den andra säsongen är jag fortfarande lika nöjd. En härlig, med "glimten i ögat"-serie som vågar stanna upp och bli seriös när det behövs. Missa inte fortsättningen!
 

Andra serier som också börjar i juni:

 

Seriefinalen av "Sense8" får premiär hos Netflix senare i juni.
 
Flera av serierna nedan är inte klara för svensk release ännu, de svenska premiärdatumen kan därför avvika något.
 
4 juni: "Dietland" (AMC)
4 juni: "Rillington  Place" (SVT)
4 juni: "Succession" (HBO Nordic)
4 juni: "Ubåtsfallet" (Kanal 5)
5 juni: "Humans" (AMC)
6 juni: "Condor" (AT&T)
6 juni: "En natt" (SVT)
8 juni: "Sense8" (Netflix) - seriefinal
10 juni: "Claws" (TNT)
12 juni: "The Bold Type" (Freeform)
14 juni: "Strange Angel" (CBS All Access)
15 juni: "The Ranch" (Netflix)
15 juni: "12 Monkeys" (Syfy)
15 juni: "Queer Eye" (Netflix)
17 juni: "Shades of Blue" (NBC)
22 juni: "Shooter" (Netflix)
23 juni: "Vida" (C More)
25 juni: "Preacher" (Viaplay)
29 juni: "Nailed It" (Netflix)
 
Vilka tv-serier med premiär i juni har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 2 juni 2018 21:15 |