Cloak & Dagger 2018-

Cloak & Dagger poster

Synopsis

Tandy Bowen och Tyrone Johnson - eller Cloak och Dagger - upptäcker att de har olika superkrafter. De lär sig att det är bäst att hålla ihop, men det visar sig svårt när romansen är het mellan ungdomarna i Marvels universum.
Ditt betyg
2.7 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Sarah Åkerman

11 augusti 2018 | 10:00

Någonting nytt i Marvel-universumet

I ”Cloak & Dagger” får vi realistiska scener och mörka teman som vi aldrig skådat ifrån Marvel förut. Den råa verkligheten sätter ton i serien och det ger oss en annorlunda sci-fi-serie än vad vi kanske trott ifrån början.
Olivia Holt och Aubrey Joseph spelar två tonåringar från helt olika bakgrunder. De blir plötsligt belastade med superkrafter och vi får se hur dessa superkrafter påverkar dem och de runt omkring dem.
 
En sci-fi-serie som inte är rädd för att ta upp riktiga samhällsproblem som rasism och sexism. Det känns som att Marvel för en gångs skull inte bara fokuserar på att få sina vanliga ”fanboys” att titta utan även att serien riktar sig till andra grupper i samhället också. Det är ämnen som är väldigt heta just nu och jag tycker att det var på tiden att något som ”Cloak & Dagger” skapades.
 
Det är knappast en nyhet att det är dålig mångfald på den vita duken. Inte bara på den vita duken men även bakom den. Det som många tittare har blivit trötta på är inte bara att det är dålig representation av kvinnor, icke-vita och hbtq-personer i film. Men även att när dessa grupper väl är i huvudrollerna så är det vita män som har skrivit dessa roller.
 
”Cloak & Dagger" är skriven av hälften kvinnor och hälften afro-amerikaner. Och jag tycker det är briljant. Låt de karaktärer som representeras i serien, vara skrivna av samma typ av människor.
 
Det bidrar inte bara till en bättre mångfald men det gör rollerna också så mycket mer autentiska. Det känns som att manusförfattarna har velat att tittarna ska ha fått sig en funderare efter att de har sett serien. Allt ifrån när Tandy blir tillsagd av Tyrone att tänka på sitt vita privilegium när hon stjäl till Tyrones emotionella tal till polisen att för en gångs skull hjälpa honom. Superkrafterna tar ett baksäte i denna serie och det känns fullkomligt rimligt.
 
Berättelsen går dock lite långsamt framåt. Det känns som att de fick trycka in så mycket info de kunde i sista avsnittet, vilket gör det rörigt. Många sidospår i serien blir aldrig förklarade och det får en att fundera på om dessa frågor kommer bli besvarade i säsong två som väntas komma ut våren 2019.
 
Tandy och Tyrone utvecklar inte den episka kärlekshistoria som jag trodde att de skulle när jag först började följa serien. Oklart om det betyder att de kommer fortsätta som vänner även i nästa säsong eller om vi kommer få se romantik blossa upp. Jag hoppas i alla fall på att det kommer leda till det. Olivia Holt och Aubrey Joseph har väldigt bra kemi och det hade varit synd om man inte utvecklade de två karaktärernas förhållande mer.
 
I helhet en lite annorlunda men stark Marvel-serie med hög potential för en bra andra säsong.
| 11 augusti 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Cloak & Dagger
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu