Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 januari 2018 | 20:30

Missa inte: De 9 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i februari

"Altered Carbon", "Homeland" och "The Walking Dead" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Det har blivit dags att lämna årets första månad bakom oss, till förmån för den kortaste. Några dagar färre till trots levererar februari ändå en riktigt stark tv-månad - med flera riktigt efterlängtade premiärer.
 
Februari brukar dessutom, för oss föräldrar, gå under det alternativa namnet; "vabruari", vilket gör månaden särskilt optimal för tv-tittning. Här nedan hittar du de premiärer du bör ha koll på under månaden!
 

"Altered Carbon" - 2 februari (Netflix)

 
 
Joel Kinnamans cyberpunk-deckare har sedan länge varit en av de tv-serier jag sett fram emot allra mest i år. Redan för en månad sen fick jag möjlighet att ta del av hela säsongen i förväg och blev verkligen inte besviken. 
 
Det ska däremot bli väldigt intressant att se hur den här serien tas emot av den breda massan, med tanke på det många gånger grafiska våldet mot (nakna) kvinnor. Det råder ingen tvekan om att "Altered Carbon" är en tv-serie som kommer att stå ut i mängden - för det är verkligen inte varje dag en barnförbjuden sci-fi-serie i "Blade Runner"-miljö letar sig in i tv-utbudet.
 

"Stella Blómkvist" - 9 februari (Viaplay)

 
 
Är du redo för lite rapp isländsk crime noir - i neon? För det är nämligen isländska Viaplay-originalserien "Stella Blómkvist", som är nästa intressanta tillskott på listan under februari.
 
Jag har fått ta del av de två första avsnitten inför premiären av den här oslipade diamanten till tv-serie. Den må vara långt ifrån perfekt - men fantastiskt underhållande. En slags barnförbjuden (ännu en serie med en hel del naket med andra ord) actionkomedi, där de komiska inslagen inte kommer ur vad karaktärerna säger utan de absurda situationerna de finner sig själva i.
 

"Here and Now" - 12 februari (HBO Nordic)

 
 
"Here and Now" var en tv-serie jag hade väldigt dålig koll på tills för bara någon vecka sedan, när jag fick kika på de fyra första avsnitten. Jag hade bara tänkt se ett av dem innan jag skulle lägga mig på kvällen, plötsligt var det mitt i natten och så hade jag ägnat fyra timmar åt den.
 
Den Oscarsvinnande ("American Beauty") och Emmyvinnande ("Six Feet Under") manusförfattaren, Alan Ball, bakom "Here and Now" är nu tillbaka med sin tredje HBO-serie (utöver "Six Feet Under" skapade han även "True Blood"). Hans nya serie är långsam och manusdriven, men för dem som gillar den typen av tv-serier vilar den på ett helt fantastisk välskrivet manus. 
 

"Homeland" - 12 februari (SVT)

 
 
Sjunde säsongen av Carrie Mathisons "Homeland" ser ut att bli den mest politiskt laddade hittills. De två första säsongerna av "Homeland" var snudd på perfekta, som följdes av några svagare säsonger - men under både den femte och sjätte säsongen glimmade den till som förr under vissa partier.
 
Nu hoppas vi på en återgång till toppformen med den sjunde säsongen igen. Som vanligt är det SVT som visar serien här i Sverige, redan dagen efter premiären i USA.
 

"Everything Sucks!" - 16 februari (Netflix)

 
 
Den här serien vet jag egentligen inte så mycket om, inte mer än vad som går att se i trailern ovan. En Netflix-serie som gör parodi på 90-talet genom en "coming-of-age"-historia.
 
Men bara faktumet att det är Netflix själva som ligger bakom den räcker långt. Förra året bjöds vi på positiva överraskningar med "Big Mouth", "American Vandal" och "Tretton skäl varför" från streamingjätten. Blir "Everything Sucks!" årets första tonårssuccéserie - det återstår att se!
 

"Advokaten" - 26 februari (Viaplay)

 
 
Det andra Viaplay-originalet på listan, men tillskillnad från isländska "Stella Blómkvist" bjuds vi här på en svensk/dansk-produktion med Alexander Karim ("Tyrant") och Malin Buska i huvudrollerna.
 
Även här har jag fått ta del av de fyra första avsnitten, men kan på grund av ett embargo inte säga rakt ut vad jag tycker om den än. Ni får tolka faktumet att serien trots allt letar sig in på listan här hur ni vill...
 

"The Walking Dead" - 26 februari (Kanal 9/Dplay)

 
 
I februari har det blivit dags att ta farväl av en av seriens mest älskade karaktärer, det "vet" vi med tanke på hur säsongen slutade innan jul. Det finns däremot några konspirationsteorier bland de mest hängivna fansen, som menar att det inte måste bli så.
 
Oavsett vilket är den åttonde säsongen av "The Walking Dead" snart tillbaka - och då får vi veta, en gång för alla, vad som verkligen kommer att hända. Sen får vi hålla tummarna för att Rick och Negans "All-out-war" höjer tempot lite under den sista halvan av säsongen.
 

"Good Girls" - 27 februari (NBC)

 
 
Det är verkligen inte varje dag en ny NBC-serie fångar mitt intresse på det sätt som ovan trailer lyckats göra. Det verkar nästan som att en dramedy-version av svenska komediserien "Enkelstöten" har letat sig över Atlanten - med Christina Hendricks ("Mad Men") i en av huvudrollerna. 
 
Tre kvinnor som alltid varit "Good Girls", ser det som sin enda utväg att råna en mataffär för att få sina respektive ekonomier att gå ihop. Därefter verkar allt spåra ur - men förhoppningsvis på ett underhållande sätt.
 
I skrivande stund finns det ingen svensk distributör som plockat upp denna än, men förhoppningsvis dröjer det inte länge innan den dyker upp här också.
 

"The Looming Tower" - 28 februari (Hulu)

 
 
Hulu har efter Emmyvinsterna med "The Handmaid's Tale" i höstas fortsatt leverera grymma tv-serier.
 
Nu kommer nästa intressanta projekt; en miniserie om händelserna kring terrorattentaten i USA, den 11 september 2001 - som på många sett förändrade västvärlden. Med bland andra Peter Saarsgard och Jeff Daniels framför kameran. Även här saknas en svensk distributör i nuläget, HBO Nordic brukar däremot plocka in de flesta av Hulus originalserier - så med lite tur gör de det även den här gången lagom till premiären.
 

Andra serier som också börjar i februari:

 
 
Flera av serierna nedan är inte klara för svensk release ännu, de svenska premiärdatumen kan därför avvika något.
 
2 februari: "A.P. Bio" (NBC)
3 februari: "The Trade" (Showtime)
8 februari: "Channel Zero" (SYFY)
12 februari: "Our Cartoon President" (HBO Nordic)
17 februari: "Mozart in the Jungle" (Amazon)
20 februari: "Last Week Tonight with John Oliver" (HBO Nordic)
22 februari: "Gråzon" (C More)
23 februari: "Marseille" (Netflix)
23 februari: "Seven Seconds" (Netflix)
23 februari: "The Tick" (Amazon)
26 februari: "Ash vs Evil Dead" (Starz/C More)
26 februari: "The Orville" (FOX Sverige)
27 februari: "iZombie" (CW)
27 februari: UnREAL (Lifetime)
28 februari: Unsolved (USA Network)
 
Vilka tv-serier har du sett fram emot mest i februari? Kommentera gärna nedan!
| 30 januari 2018 20:30 |