Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 april 2018 | 08:30

Missa inte: De 8 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i april

"Westworld", "The Handmaid's Tale" och "Lost in Space" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Med påskledigheten nu praktiskt taget bakom oss är det väl möjligtvis (den för några) väntande skatteåterbäringen som april bjuder på härnäst.
 
Skatteåterbäring eller inte, april är alltid en av de starkaste månaderna för tv-serier (eftersom vi börjar närma oss tiden för Emmynomineringarna) - och så även i år. Här nedan har jag därför samlat de åtta säsongspremiärer du absolut inte får missa, samt en längre lista på andra serier som också kommer tillbaka i april!
 

"Legion" - 5 april (FOX Sverige)

 
 
"Legion" blev en av mina favoritserier förra året, vad jag har fått se hittills av den andra säsongen lyckas trots det att utklassa den första. Under den nya säsongen av Noah Hawleys mästerverk tar vi en djupare titt på masspsykos, till skillnad från den första i vilken vi framförallt fokuserade på vad som rörde sig i David Hallers (Dan Stevens) egen hjärna.
 

"Atlanta" - 6 april (FOX Sverige)

 
 
Den Golden Globe och Emmy-vinnande komediserien, som bland annat har beskrivits som "Twin Peaks för rappare", är äntligen tillbaka med sin andra säsong. Skriven av geniet (som även spelar en av huvudrollerna) Donald Glover, bjuder även fortsättningen på tankeväckande och otroligt välgjorda avsnitt.
 

"Killing Eve" - 9 april (HBO Nordic)

 
 
"Killing Eve" är en helt ny serie, som redan har hunnit hyllas av de få internationella kritiker som fått chansen att se den i förväg. Eftersom den är skriven av Phoebe Waller-Bridge, som vann flera priser för sin förra helt fantastiska serie ("Fleabag"), bådar det väldigt gott.
 

"Lost in Space" - 13 april (Netflix)

 
 
Jag har fått kika på fem avsnitt av "Lost in Space" i förväg. Inledningsvis blev jag, under en kort sekund, lite besviken av vilken typ av serie det visade sig att vara. Den känslan gick däremot snabbt över! 
 
"Lost in Space" är nämligen något så ovanligt som ett rymdäventyr för hela familjen. Tänk er "Järnjätten" möter "E.T.", med rejäla doser av den allra första "Jurassic Park"-filmen - samt en hel del "The Martian" strösslat över det. Möjligtvis lite för läskig för de allra minsta, men det är utan tvekan en serie som kommer att kunna underhålla hela familjer under fredagsmyset på premiärdagen.
 

"Bosch" - 14 april (HBO Nordic)

 
 
Amazon Prime-långköraren "Bosch" är nu inne på sin fjärde säsong, men eftersom Prime-appen inte fanns i Sverige när "Bosch" började rulla här ligger rättigheterna fortfarande hos HBO Nordic. De tre tidigare säsongerna har alla varit på ungefär lika hög nivå - jag utgår därför ifrån att även den fjärde kommer att lyckas underhålla oss. 
 

"Fear the Walking Dead" - 16 april (HBO Nordic)

 
 
Den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" tar vid 2 år efter händelserna i säsongsavslutningen i den tredje. Vilket öppnar upp för det sedan länge utannonserade crossoveravsnittet med originalserien "The Walking Dead". 
 
Morgan Jones kommer av någon anledning att söka upp en ny grupp människor, där våra karaktärer från de tre första säsongerna av "Fear the Walking Dead" blir hans nya vänner. Seriens showrunners har sagt att med tanke på tidshoppet, och att ett gäng av nya karaktärer kommer att introduceras, behöver man inte ha sett de tre första säsongerna för att kunna hoppa rakt in i handlingen av den fjärde. 
 

"Westworld" - 23 april (HBO Nordic)

 
 
 
Ger dig redo för nya pussel, tvistar och andra tankenötter. Det har blivit dags för den nya säsongen av "Westworld" att få oss att börja tvivla på oss själva ännu en gång. Den andra säsongen kommer även att bjuda oss på svenska insatser från Gustaf Skarsgård och Fares Fares framför kameran, samt Tarik Saleh bakom den som regissör för ett av avsnitten.
 

"The Handmaid's Tale" - 26 april (HBO Nordic)

 
 
Förra årets vinnare av de mest prestigefyllda priserna för tv-serier på Golden Globe och Emmy-galorna - gick i princip alla till den första (mörka) säsongen av Hulus "The Handmaid's Tale". Enligt seriens skapare kommer den andra säsongen att bli ännu mörkare (hur det ens är möjligt) en den första. Kommer den att knipa de tyngsta priserna även denna gången?
 

Andra serier som också börjar i april:

 
"The Alienist" som får premiär hos Netflix senare i april.
 
Flera av serierna nedan är inte klara för svensk release ännu, de svenska premiärdatumen kan därför avvika något.
 
4 april: "Shadowhunters" (Freeform/Netflix)
4 april: "The Last O.G." (TBS)
5 april: "Han heter ikke William" (Viaplay)
5 april: "Lingonligan" (Viaplay/TV3)
5 april: ”Palme, Träsket och mordrättegångarna” (Viaplay)
5 april: "Rekyl" (Viaplay)
6 april: "La Casa de Papel" (Antena 3/Netflix)
6 april: "Sjölyckan" (TV4)
6 april: "Troy: Fall of a City" (BBC/Netflix)
7 april: "Vice" (HBO Nordic)
11 april: "New Girl" (FOX)
11 april: "The Good Doctor" (Viaplay)
12 april: "The Expanse" (Syfy)
19 april: "The Alienist" (TNT/Netflix)
21 april: "The Originals" (CW)
20 april: "Dope" (Netflix)
23 april: "Genius" (NatGeo)
23 april: "Into the Badlands" (AMC/C More)
25 april: "Deep State" (FOX Sverige)
25 april: "The 100" (CW)
26 april: "Happy!" (Syfy/Netflix)
27 april: "Quantico" (ABC)
27 april: "3%" (Netflix)
 
Vilka tv-serier har du sett fram emot mest i mars? Kommentera gärna nedan!
| 2 april 2018 08:30 |