Film

Skribent

Viktor Jerner

30 november 2015 | 19:00

Mängder med nya bilder och en tv-spot från "The Revenant"

Marknadsföringen för en av årets mest efterlängtade filmer lägger i en högre växel.
Finns det några filmälskare där ute i vida världen som fortfarande inte har hoppat ombord på "The Revenant"-tåget? Leonardo DiCaprio är lyrisk över den, publiken på de tidiga visningarna älskade den och för mig känns det ibland som att jag aldrig har varit mer peppad inför en film. Det har jag säkert varit, men inte ens "Star Wars: The Force Awakens" eller "Batman v Superman: Dawn of Justice" kan nå till förstaplatsen just nu, och det säger en hel del. Det finns ju så många spännande faktorer som talar för hur bra den kan bli.

Alejandro González Iñárritu är på den absoluta toppen av sitt game just nu, Emmanuel Lubezki - en av världens vassaste filmfotografer - arbetar enbart med naturligt ljus och fantastiska skådespelare som DiCaprio och Tom Hardy kastas ner i den iskalla smutsen vid världens ände. Addera sedan en stenhård berättelse om förkrossande svek och brutal hämnd, hur skulle man kunna tacka nej till det? De hade mig redan vid "Alejandro". 

Hur som helst, nu har det dykt upp hela 18 färska bilder från filmen och dess inspelning, samt en ny tv-spot (dock bestående av mestadels redan visat material). Filmens släpps inte på bio förrän den 29:e januari och väntan börjar bli olidlig, så det är skönt att få några smakprov på DiCaprio, Hardy, Iñárritu, Lubezki, Domhnall Gleeson och Will Poulter "in action". Allt detta kan avnjutas nedan. 

TV-spot:


Bild-bonanza:


Vad tror du? Är "The Revenant" ett säkert kort, eller finns det en risk att förväntningarna är för höga? 
| 30 november 2015 19:00 |