Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 oktober 2015 | 13:00

Leonardo DiCaprio är lyrisk över "The Revenant"

Supertjärnan är inte ens rädd för att gå upp mot "Star Wars: The Force Awakens".
Alejandro González Iñárritus extremt lovande "The Revenant" går upp på bio i USA bara en vecka efter "Star Wars: The Force Awakens" (här i Sverige får vi vänta till den 29:e januari). Kaxigt kanske, men Leonardo DiCaprio är inte överdrivet orolig. Tvärtom verkar han vara enormt stolt över sin nya film. 


- Det kommer att vara en av de mest unika filmupplevelserna som publiken har upplevt i modern tid. Jag kan nämna säkert 30 eller 40 sekvenser som alla var något av det svåraste jag någonsin behövt göra som skådespelare. Vare sig det handlar om att gå tvärs över floder med iskallt vatten, eller att sova i djurkroppar, eller bara det jag åt på inspelningarna. Jag utstod extrem kyla och risken att förfrysa var konstant. Iñárritu är vaksam och väldigt specifik i vad han vill se på vita duken, och han accepterar ingenting mindre än det.

DiCaprio säger att han inte är särskilt oroad över att "The Revenant" får premiär bara veckan efter mastodonten "The Force Awakens":

- Det finns alltid utrymme på toppen. Jag kommer stå i kö för att kolla in "Star Wars" också. Det som är bra med den tiden på året är att de ofta sparar det bästa till sist. Och förhoppningsvis betyder det bara att fler människor blir sugna på att gå på bio. Jag tror att folk vet om att det kommer ut mycket bra under julen. Jag hade aldrig trott att vi skulle kunna tävla med "Star Wars", det är ju något som är inbäddat i vårt kulturella DNA. Men jag tror att folk kommer att vilja se vår film också när de börjar höra om den. Och det är allt vi kan hoppas på.

| 20 oktober 2015 13:00 |