Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 juni 2012 | 14:30

"LOL" blev sjua på biotoppen

Helgens biopremiärer "LOL" och "Mörkt vatten" fick en trög start.

Tonårsfilmen "LOL" med Miley Cyrus i huvudrollen hamnade på en sjunde plats, medan den svenska dramathrillern "Mörkt vatten" blev den 14:e mest sedda biofilmen i helgen. Ingen publikrusning alltså till veckans nya biofilmer, men det kan bero på att resten av utbudet fortfarande är starkt.

I topp hittas för andra helgen i rad "Snow White and the Huntsman" följd av "Prometheus", och även i övrigt är det mesta sig likt - platserna 3 till 6 innehas också de av samma filmer som förra veckan.

Se hela biotoppen här... 

I USA hade den stjärnspäckade musikalen "Rock of Ages" premiär, samt nya Adam Sandler-komedin "That's My Boy". Båda premiärerna sågs dock som floppar när de landade på 3:e respektive 5:e plats.

"Rock of Ages" drog in 15 miljoner dollar när liknande filmer som "Mamma Mia!" och "Hairspray" tjänade ihop 27 miljoner under sina premiärhelger. Och för Sandler blev det den sämsta komedi-premiären sedan "Spanglish" från 2004, 13 miljoner dollar blev resultatet när Box Office-kassorna räknats ihop, skriver WorstPreviews.

Ohotad etta i USA även den här veckan är "Madagaskar 3", som kostade 145 miljoner att producera och snart har tjänat in det dubbla världen över. Här i Sverige får vi se "Madagaskar 3" först den 1 augusti.

| 18 juni 2012 14:30 |