Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 februari 2018 | 11:00

Ljuger alla involverade om allt inför "Game of Thrones" sista säsong?

Inte ens Littlefinger hade kunnat hålla koll på alla lögner som verkar sippra ut ur den pågående "Game of Thrones"-produktionen.
Det har nog inte undgått någon att "Game of Thrones" spelar in sin allra sista säsong just nu - med premiär någon gång under 2019. Under den sjunde säsongen i somras drabbades HBO av en hackerattack (och annat strul) som resulterade i att sammanfattningar av manuset och två hela avsnitt läcktes i förväg.
 
Det kommer därför inte som någon överraskning att HBO och skaparna bakom "Game of Thrones" vill hålla så mycket som möjligt hemligt inför avslutningen nästa år. Frågan är därför om det ens finns någon idé att lita på något alls som sägs av de involverade i produktionen?
 
Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) sade exempelvis när han besökte "Skavlan" att de inte ens skulle få några fysiska manus, med rädsla för att de skulle bli stulna - istället skulle de få replikerna via öronsnäckor. Casey Bloys (programdirektör på HBO) berättade att de skulle spela in flera olika slut för att inte ens skådespelarna skulle veta vilket slut som var det riktiga. Maisie Williams ska i en tidigare intervju ha avslöjat att den sista säsongen dyker upp i april nästa år - för att senare hävda att det var ett citat från en gammal intervju.
 
 
Under natten var Williams gäst på Jimmy Kimmels talkshow, för att göra reklam för den kommande filmen "Grottmannen Dug", när hon "avslöjade" nya detaljer om "Game of Thrones"-produktionen. Hon sade (vilket också Coster-Waldau sagt) bland annat att hon vet slutet och att det inte ska spelas in flera olika slut. Williams ska dessutom ha både visat manuset för sin mamma samt läst det i sin säng, vilket går tvärt emot vad både Coster-Waldau och Liam Cunningham tidigare har sagt kring de inlåsta "Game of Thrones"-manusen.
 
Men kanske mest chockerande av allt, hon ville inte svara på hur många avsnitt säsongen är på, en av få saker HBO själva gått ut med officiellt, eftersom hon "visste inte" om hon fick säga det. Vågar vi därför hoppas på att det nu är sju avsnitt på gång? Sex avsnitt och en avslutande film? Kanske har ett avsnitt kapats och det nu bara blir fem? Eller vill hon bara, likt de andra skådespelarna, röra om lite i "Game of Thrones"-grytan genom att antyda att det är något annat än de (av HBO bekräftade) sex avsnitten kvar?
 
 
Vad tror du - finns det någon information kring den sista säsongen av "Game of Thrones" som vi vågar att lita på i nuläget? Kommentera gärna nedan!
| 22 februari 2018 11:00 |