Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 januari 2018 | 22:15

Falska uppgifter om "Game of Thrones"-premiären nästa år lurade alla

Alla större film/tv-sajter rapporterade under helgen felaktigt att Maisie Williams hade bekräftat att "Game of Thrones"-premiären var satt till april 2019.
Vi rapporterade under helgen att "Game of Thrones"-skådespelerskan Maisie Williams i en intervju med Metro, skulle ha bekräftat premiärmånaden för den sista säsongen av "Game of Thrones"; April 2019. Vi gjorde detta, precis som de flesta andra större film och tv-nyhetssajter runt om i världen gjorde.
 
Det är fortfarande oklart hur (eller varför) Metro fick för sig att använda material från en gammal intervju - men det är vad Maisie Williams nu påstår. Hon ska nämligen inte alls ha sagt att den sista säsongen av "Game of Thrones" kommer att bli klara med inspelningarna i december 2018, för att sedan vara klara för premiär under april 2019. 
 
 
Det framgår inte om hela artikeln hos Metro är fabricerad men i den diskuteras Williams roll i den kommande stop motion-filmen "Early Man", av "Wallace & Gromit"-skaparen, som har premiär senare i år. Vilket vore konstiga uppgifter att hitta på. 
 
Vi är nu med andra ord tillbaka på ruta ett angående "Game of Thrones"-återkomst, det enda vi med säkerhet vet är vad HBO själva har sagt - vilket är att de inte kommer hinna klart med serien under 2018 och därför har skjutit på premiären till (någon gång under) 2019.
 
Om jag fick gissa, så skulle det ändå inte förvåna mig om den sista säsongen faktiskt dimper ner i april/maj under 2019 - då det är under den perioden de tidigare säsongerna (förutom den sjunde) har släppts.
 
Det enda bra med utvecklingen av den här nyheten är väl möjligtvis att det nu finns en strimma av hopp att de kan tänkas hinna klart tidigare än i april? När tror du att den sista säsongen av "Game of Thrones" behagar dyka upp? Kommentera gärna nedan!
| 30 januari 2018 22:15 |