Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 september 2017 | 12:30

Så ska HBO göra avslutningen av "Game of Thrones" spoilersäker

HBO har inte glömt sommarens digitala haveri runt den sjunde säsongen av "Game of Thrones". Hackningar och andra misstag ska inte få förstöra avslutningen.
Den åttonde och sista säsongen av "Game of Thrones" börjar spelas in nu i oktober. Det ryktas om att inspelningen kan hålla på så länge som fram tills i augusti nästa år - vilket lär betyda en 2019-premiär med tanke på de omfattande specialeffekterna som ska läggas till i efterarbetet.
 
Den sjunde säsongen som nyligen avslutades kantades av digitala problem. Läckta summeringar av avsnitten, hackningen av HBO och de två avsnitten som lades ut på piratsajter innan ordinarie premiär. Det här är givetvis något HBO vill undvika när den sista säsongen väl är här.
 
När det kommer till läckor av manus och avsnitt tror de åtminstone sig ha hittat en lösning, som ska rädda den absoluta avslutningen i finalavsnittet, rapporterar Indiewire.
 
"Jag vet att när det sista avsnittet av "Game of Thrones" ska spelas in - så kommer vi att spela in flera olika slut. På det sättet kommer ingen veta vad som egentligen händer i avslutningen. När en lång serie ska avslutas behöver man göra så. Eftersom när du spelar in något såhär stort, så får folk reda på det. Men om det finns flera olika avslutningar inspelade, är det bara seriens skapare som vet vilket av dem som är det riktiga," förklarar Casey Bloys, programchef hos HBO.
 
Det innebär att oavsett om ett manus eller två letar sig ut på villovägar, om någon vid produktionen försäger sig eller om de råkar ut för en ny hackerattack - så kan vi aldrig med säkerthet veta att det är "den riktiga" avslutningen som har läckts. Om de dessutom väntar med att klippa den slutliga versionen tills väldigt kort inpå - bör det sista avsnittet inte kunna läcka ut alls.
 
 
AMC valde samma upplägg mellan sin sjätte och sjunde säsong av "The Walking Dead" - där frågan var vem som skulle falla offer för Negans brutala ritual. Här spelades också flera olika versioner av utfallet in, för att minska risken för läckor. De ska även ha gjort samma sak inför seriefinalen av "Breaking Bad".
 
Nu återstår det att se om HBO lyckas avsluta den åttonde säsongen av "Game of Thrones" utan att information eller bilder hunnit läcka ut i sociala medier inför finalavsnittet. 
 

Läs också: Den här scenen klipptes bort från "Game of Thrones"-finalen

| 14 september 2017 12:30 |