Klipp

Skribent

Viktor Jerner

1 mars 2016 | 19:00

Kolla in ett nytt explosivt klipp från "Batman v Superman: Dawn of Justice"

Den lovande smygtitten på titanernas kamp kanske innehåller mer information än vi först trodde.
Det är nu bara några ynka veckor kvar till Zack Snyders högst emotsedda "Batman v Superman: Dawn of Justice" går upp på biograferna världen över. Filmen är startskottet på DC Comics och Warner Brothers expansiva filmuniversum och har därför rejäl press på sig att leverera, både när det gäller Box Office-intäkter och omdömen från kritiker och biopublik. Jag både tror och hoppas att den kommer att göra det, men det kan nog vara rimligt att försöka trycka ner förväntningarna en aning nu när vi börjar närma oss premiären.

Det sistnämnda är dock lättare sagt än gjort, särskilt när det släpps mer och mer lovande material. För några dagar sedan hände det igen, när Ben Affleck gästade "Jimmy Kimmel Live" och bland annat hade med sig ett nytt klipp från filmen. Det är inte ens en minut långt, men det bjuds på en smått magisk smygtitt från den kamp mellan serievärldens största titaner som titeln utlovar. Regnet, åskan, mörkret, konflikten, stämningen, Batmans "mechsuit" och en iskall Superman, jag kan inte annat än att älska det. Kolla in klippet nedan: 


Jag har också lite av en intressant teori kring vad det är som händer precis i slutet här. Det kan mycket väl vara så att jag är rejält ute och cyklar, men det kan nog lika gärna vara så att jag träffar helt rätt. Trots att det som följer är rena spekulationer så slänger jag för säkerhets skull in en SPOILERVARNING här, för dem som absolut inte vill veta vilka vändningar fighten kan tänkas ta. 

Så, nu kör vi. Det som Batman avfyrar mot Superman där på slutet är nog inte bara en "vanlig" granat eller något i den stilen, utan jag tror att den kommer att innehålla något som på allvar kommer att försvaga Supermans krafter och ge Batman överhanden. Med stor sannolikhet är det kryptonit (Supermans akilleshäl), eftersom vi vet sedan tidigare att Snyder kommer introducera det i den här filmen trots att det inte dök upp i "Man of Steel".

Vad grundas då den här teorin i? Främst är det att Zack Snyder själv har nämnt filmens koppling till Frank Millers legendariska och fullkomligt mästerliga seriealbum "The Dark Knight Returns". Det är inte just den specifika berättelsen som Snyder skildrar i filmen, men den konfliktpräglade dynamiken mellan Batman - även där klädd i mechsuit - och Superman finns med. 

I deras stora "showdown" i seriealbumet drar Batman ner Superman till sin mänskliga nivå med hjälp av Oliver Queen - eller Green Arrow som han också kallas - som skjuter en kryptonitpil mot Superman. Han lyckas fånga den innan den träffar, men det spelar inte särskilt stor roll eftersom den exploderar ett ögonblick senare och täcker honom med kryptonit. De fyra bilderna nedan visar hur den här scenen såg ut i den animerade filmversionen av "The Dark Knight Returns": Det är precis det här som jag tror kommer hända sekunderna efter det som vi ser i det nysläppta klippet. Den konstiga, avhuggna och abrupta klippningen när Superman fångar det lilla "klotet" tyder också på att det inte tar slut där, något mer lär hända. Enligt mig hade det varit en riktigt skön homage från Snyders sida och jag är nästan säker på att det kommer finnas ett relativt stort antal sådana i filmen. Det behöver naturligtvis inte betyda att just det här är en av dem, men jag gissar på det. Den som lever får se. 

Vad tycks om klippet och hur rimlig tror ni att min teori är? 
| 1 mars 2016 19:00 |