Klipp

Skribent

Viktor Jerner

12 maj 2016 | 13:00

Kolla in den hemska trailern till The Asylums skamlösa "Independence Day"-kopia

Hur kan de ens få fortsätta med den här typen av projekt?
Med titlar som "Martian Land", "San Andreas Quake", "Atlantic Rim", "Jack the Giant Killer" och "Almighty Thor" i filmografin är det inte särskilt svårt att lista ut hur produktionsbolaget The Asylum jobbar. Varje år tar de en titt på de emotsedda blockbusters som är på ingång och producerar sedan billiga, enkla och snabba så kallade "mockbusters" på samma teman. Dessa paketeras sedan med titlar, trailers och posters som är så pass skamlöst lika originalfilmerna att en hel del människor sätter sig ner i soffan och klickar hem fel film.

Ett annat nyckelmoment i strategin är att deras filmer ofta landar på DVD och digitala plattformar ungefär samtidigt som storfilmernas biopremiär, likt "Martian Land" som släpptes fyra dagar efter "The Martian" hade premiär. Hur de får fortsätta arbeta på det här viset övergår mitt förstånd, för ibland känns det som att det bara måste finnas grund för någon sorts juridisk åtgärd från filmbolagens sida. Gänget bakom The Asylum har på senare tid snackat en del om att gå över mer mot "egna" projekt i stil med deras "Sharknado"-filmer, men än så länge ser det ut som att de fortsätter i samma gamla spår.

Nu har nämligen deras trailer till "Independents' Day" (när man inte trodde det kunde blir värre...) släppts, och det är inte särskilt svårt att gissa vilken film de kopierar den här gången. "Independence Day: Återkomsten" är ju på ingång och man kan nog anta att The Asylums risiga B-kopia också landar någonstans kring slutet av juni. I vanlig ordning ser det helt bedrövligt ut på alla sätt och vis, skådespelarna tycks befinna sig i tio olika filmer och Gareth Edwards kan på helt egen hand göra bättre specialeffekter på sin laptop. Beskåda haveriet nedan: 


Vad sägs om att vi alla hjälps åt att göra världen till en bättre plats genom att varna nära och kära om The Asylum och deras verksamhet? 
| 12 maj 2016 13:00 |