Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 september 2012 | 15:30

"Känn ingen sorg" filmar i Göteborg

Här är gänget i "Håkan Hellström-filmen" som regisseras av Måns Mårlind och Björn Stein.

Igår startade inspelningen av den omskrivna filmen baserad på Håkan Hellströms texter och musik. Den har gått igenom flera titlar men nu verkar man ha bestämt sig för "Känn ingen sorg", enligt ett pressmeddelande från SF Film.

- Det är fantastiskt att mina historier vävs samman till en biofilm. Jag har haft små filmer i skallen sen barnsben och det är onekligen en stor känsla att kunna se dem ploppa ut på vita duken, säger Håkan Hellström.

"Känn ingen sorg" är en film om att växa upp, våga förlora och ändå vinna. Den följer musikaliska Pål som drömmer om att lyckas med sin musik, men han har ett stort hinder, sig själv. Han är en oslipad diamant och det enda som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning.

Huvudrollen spelas av Adam Lundgren som lär få sitt välförtjänta genombrott efter filmer som "Apflickorna" och "Bitchkram". Josefin Neldén, Tomas von Brömssen, Marie Richardson och Reine Brynolfsson fyller ut rollistan. För regin står Måns Mårlind och Björn Stein som nyligen gjort stor succé i Hollywood med "Underworld: Awakening".

Filmen spelas in i Göteborg under hösten 2012 med förväntad premiär på Göteborg Film Festival i februari 2014.

| 11 september 2012 15:30 |