Film

Skribent

Viktor Jerner

22 juni 2016 | 21:30

Jim Carrey får huvudrollen i Eli Roths "Aleister Arcane"

En film baserad på skräckserien med samma namn.
Ibland när det komiska geniet Jim Carrey tar sig an lite mer seriösa - eller "mörkare" - roller så blir det riktigt lyckat ("The Truman Show", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"), medan det andra gånger går helt åt skogen ("The Number 23"). Nu rapporterar The Hollywood Reporter att han har ett nytt utmanade projekt på gång, i form av Eli Roths "Aleister Arcane". 

Filmen är en adaption av Steve Niles seriealbum (från 2004, illustrerat av Breehn Burns) med samma namn och titelkaraktären är en Los Angeles-meteorolog som sadlar om till programledare av ett skräckinriktat tv-program i sin hemstad. Han får hård kritik för det magstarka innehållet och efter en "incident" med två barn ställs han inför rätta och knäcks totalt. Efter hans tidiga död börjar hemska saker ske i området och endast barnen kan bryta den förbannelse som Arcane har lämnat efter sig.

Några serierutor ur "Aleister Arcane". 

Det här låter ju faktiskt som en härligt skruvad och intressant premiss, och även om jag aldrig har hört talas om seriealbumet så ser jag fram emot projektet. Det finns inte heller någon tvekan om att Carrey verkligen kan glänsa i titelrollen. Eli Roth är dock en minst sagt svajig regissör, men här har han Steven Spielbergs Amblin Entertainment (nostalgi!) i ryggen och en story som kan passa honom som handen i handsken. 

Men innan det blir dags för "Aleister Arcane" har Roth sin "Death Wish"-remake på gång och Jim Carrey ser vi närmast i Ana Lily Amirpours "The Bad Batch" och Alexandro Avranas "True Crimes", två roller som trevligt nog också ligger långt borta från hans komedipräglade hemmaplan.

Vad tror ni om det här projektet? Kan ett samarbete mellan Jim Carrey och Eli Roth kanske bli något riktigt minnesvärt? 
| 22 juni 2016 21:30 |