Serie

Skribent

Andreas Samuelson

9 maj 2024 | 15:30

Jason återuppstår igen - det blir en ”Fredagen den 13:e”-serie trots allt

Rapporter om att TV-serien ”Crystal Lake” baserat på de populära slasher-filmerna skulle ställas in var tydligen överdrivna.
Det har varit mycket fram och tillbaka med planerna att återuppliva ”Fredagen den 13:e”-filmerna och dess hockeymaskerade mördare Jason Voorhees. Först skulle Aaron Guzikowski (”Prisoners”) skriva en prequel-film för Bryan Fuller (”Hannibal”). Sedan ville både Lebron James och Blumhouse reboota franchisen.
Till slut blev det klart att Fuller tillsammans med A24 skulle göra en prequel i form av en TV-serie med titeln ”Crystal Lake”, döpt efter sommarlägret Jason terroriserar. Men för bara några dagar sedan rapporterades det att serien lagts ner, temporärt eller permanent.
 
Detta visar sig nu ha varit obekräftade rykten då serien trots allt blir av även om man jobbar med att göra om serien bakom kulisserna, skriver Bloody Disgusting. Serien kommer att handla om Jason och hans mamma Pamela, som var mördaren i första filmen.
 
Även originalfilmens hjältinna Adrienne King kommer spela en återkommande roll. Victor Miller, som skrev filmen från 1980, kommer att producera medan Kevin Williamson (”Scream”-filmerna) kommer att skriva ett avsnitt.
 
Jason-fans kan alltså pusta ut och se fram emot mer av historien om familjen Voorhees.
| 9 maj 2024 15:30 |