Film

Skribent

Thomas Linnaeus

31 oktober 2022 | 21:31

Jason Voorhees återvänder utan hockeymask i “Fredagen den 13:e”-prequel

Seriemördaren Jason Voorhees som terroriserar ungdomar återvänder till TV-rutan i prequelserien “Crystal Lake”.
Streamingplattformen Peacock har gett klartecken för TV-serien “Crystal Lake”, som är en prequel till “Fredagen den 13:e”, rapporterar Variety. Lite är känt om produktionen, men enligt sidan kallas serien för en "expanderande prequel".
 
Bryan Fuller, som varit verksam inom “Star Trek”-universumet (med serierna “Voyager”, “Deep Space Nine” och senast “Discovery”) skriver, är exekutiv producent och skapare av serien. Första filmens manusförfattare, Victor Miller, är även med på tåget som exekutiv producent. Tillsammans arbetar de med A24 som som är produktionsbolaget bakom “Crystal Lake”.
 
Miller var tidigare med i en omfattande rättsprocess om rättigheterna till “Fredagen den 13:e”-serien som författaren till slut vann. Detta innebär nya serien “Crystal Lake” endast får ta material från första filmen och inte dess uppföljare. Tyvärr betyder det att vi inte kommer få se Jason Voorhees i sin ökända hockeymask.
 
Bryan Fuller, seriens skapare, är optimistisk om serien:
 
- Jag upptäckte "Fredag ​en den 13:e" i tidningen “Famous Monsters” när jag var 10 år gammal och jag har tänkt på den här historien sedan dess. När det kommer till skräck, höjer A24 ribban och pushar gränserna och jag är stolt över att utforska Crystal Lake under deras fana.
 
Kan man göra en TV-serie om “Fredagen den 13:e” enbart baserad på första filmen?
| 31 oktober 2022 21:31 |