Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 oktober 2018 | 09:00

"Fredagen den 13:e" kan återuppstå (igen)

Efter succén för "Halloween" planeras ännu en reboot med Jason Voorhees.
Du kan skjuta dem, halshugga dem, dränka dem och bränna dem. Men skräckfilmsskurkar dör aldrig, inte så länge det finns en biopublik som dras till gorefyllda rysare och välkända franchise-titlar.

Så medan "Halloween" gör stor succé världen över, pratas det på nytt om reboots för andra gamla klassiker så som "Terror på Elm Street" och "Fredagen den 13:e".

Enligt Hollywood Reporter är LeBron James sugen på att återuppliva den maskerade mördaren Jason i en ny film. Basketstjärnan, som försöker ge sig in i filmbranschen, har med sig Vertigo Entertaimnent - producenterna bakom nya "Det".
 

Sean Cunningham regisserade originalet från 1980.
 
Vissa lagliga frågetecken måste dock rätas ut innan filmen kan bli av. Manusförfattaren bakom originalet "Fredagen den 13:e" vann nyss rättigheterna till sitt manus. Men producenten och regissören Sean Cunningham väntas överklaga beslutet, och det är lite oklart vem som äger karaktären Jason Voorhees.

"Fredagen den 13:e" släpptes år 1980, och totalt finns det tretton filmer i serien. Den senaste rebooten kom år 2009 och gjorde hyfsat ifrån sig vad gäller biointäkter, men väckte inte tillräckligt stort intresse för att få uppföljare.

Det är antagligen bara en tidsfråga innan Jason och hans hockeymask är tillbaka på Camp Crystal Lake för att göra blodbad av tonårslägret.
| 23 oktober 2018 09:00 |