Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 juni 2016 | 20:00

Jason Voorhees som du aldrig sett honom förut

Nästa del i ”Fredagen den 13:e”-serien utforskar mördarens bakgrund.
En ny ”Fredagen den 13:e” är på väg. Den här gången kommer vi kanske närmare under masken på Jason Voorhees än någonsin. Producenten Bryan Fuller lovar ge den ikoniske slashermördaren lite mer bakgrund i sin prequel.

- Det är en slags origin story, men det är ett ursprung som ingen har sett förut. Pamela kommer såklart att vara där, men det blir lite annorlunda mot tidigare.

Pamela är såklart mamma Voorhees, som var mördaren i den första filmen. Jason dök inte upp förrän i uppföljaren. Nu låter det alltså som att båda får medverka i samma film. Riktigt intressant blir det av att Aaron Guzikowski, manusförfattaren bakom ”Prisoners”, skriver den här historien.

- Aarons manus har fantastiska karaktärer… Man måste förstå Jason Voorhees, så vi går tillbaka och vi har liksom börjat om och jobbar oss framåt, säger Fuller till The Reel Word.

Skräckserien som drog igång år 1980 har redan fått lite för många uppföljare och en remake. Det låter iallafall som att filmskaparna har tänkt om och ger oss en lite annan vinkel när rysaren släpps 2017. Men nya ”Fredagen den 13:e” kunde ha valt ett helt annat spår, berättar producenten:

- Det fanns massor med found-footage-manus som de ville att vi skulle göra. Jag vägrade för jag tror inte att det kan finnas i Jason Voorhees värld.

Ser ni fram emot att lära känna Jason Voorhees närmare? Kommentera nedan.
| 1 juni 2016 20:00 |